Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Γερμανία - Εργατικό Ατύχημα στην συντήρηση βαγονιών - 1 νεκρός

Μόλις προχτές γράψαμε για τις εκπτώσεις στα μέτρα ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού στην Γερμανία .Σήμερα 1 Γερμανός εργάτης σκοτώθηκε και 1 νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση όταν ο πρώτος χτυπήθηκε απο ρεύμα την ώρα που επιχειρούσε να κάνει εργασίες συντήρησης στην οροφή βαγονιού  που βρισκόταν σε περιοχή υπό τάση και ο 2ος έσπευσε να τον βοηθήσει.
Τα αίτια δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.Θυμίζουμε ότι

οι κανονιστικές διαδικασίες απαιτούν τόσο την απαγόρευση γραμμής επαφής σε ανάλογες περιπτώσεις , όσο και προσωπικό πλήρως εξειδικευμένο κ εκπαιδευμένο κατάλληλα. 


Απο ανάλογο περιστατικό , πολλά χρόνια πρίν είχαν χάσει και την ζωή τους σιδηροδρομικοί στην χώρα μας....
Η πιστοποίηση για εργασία σε ηλεκτροδοτούμενο δίκτυο δίνεται μετά απο ειδική εκπαίδευση στην Ελλάδα και διαρκεί εως και 5 χρόνια.

Το περιστατικό αυτό , χαρακτηρίζεται ως αρκετά σοβαρό για μια χώρα σαν την Γερμανία , ενώ αποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά στα θέματα ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου