Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

160 μηχανοδηγοί ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ και ΑΠΑΙΤΟΥΝ

Τι και αν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές ζητούσαν απο τους μηχανοδηγούς να μην υπογράψουν το χαρτί που διακινήθηκε σε ΟΛΗ την Ελλάδα μιλώντας για σκοπιμότητες και λέγοντας  ότι τα ίδια διεκδικεί το Σωματείο.160 μηχανοδηγοί - μέλη του Σωματείου (πολύ πάνω απο το 50%)  ΜΕΣΑ σε περίοδο αδειών υπέγραψαν και απαιτούν απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (οι 13 σελίδες με τις υπογραφές παραδόθηκαν πριν απο λίγο) τα παρακάτω >


Κύριε Σύμβουλε της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Συνάδελφοι του ΔΣ του Σωματείου μας

Το τελευταίο διάστημα , συνεχώς γράφεται και ακούγεται για σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ , την ώρα που το προσωπικό έλξης έχει καταπονηθεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και της συστηματικής  εντατικοποίησης της εργασίας. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί , όπως και η αδιαφορία εκ μέρους σας για όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Απαιτούμε

1. Την άμεση προκήρυξη 150 προσλήψεων  μηχανοδηγών
2. Την άμεση επιστροφή όσων μηχανοδηγών μεταταχθέντων υποχρεωτικά ή εθελοντικά αποχώρησαν με τον Νόμο 3891 και επιθυμούν να επιστρέψουν.
3. Την άμεση καταβολή του επιδόματος ευθύνης στον μηχανοδηγό όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου μας , και όπως συμβαίνει και στους οδηγούς στα λεωφορεία.
4. Την άμεση επίλυση των εκρεμμοτήτων στα περιφερειακά μηχανοστάσια που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τους συναδέλφους μας ( Δράμα , Πάτρα , Τρίπολη)
5. Την τήρηση της εργατικής Νομοθεσίας και την πληρωμή όλων των αμοιβών που απορρέουν από την εργασία μας , με βάση τα όσα προβλέπονται.

Οι παρακάτω 160 υπογράφοντες μηχανοδηγοί


Η επιστολή με τις 160 υπογραφές θα παραδοθεί τις επόμενες μέρες στην ΠΕΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου