Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Μόνο για τους μηχανοστασιάρχες πληρώνει το παράβολο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ !

 Για άλλη μια φορά το Σωματείο των μηχανοδηγών είναι ΑΠΩΝ απο μια σοβαρή εξέλιξη για τον κλάδο μας.
Σε εγκύκλιο που κυκλοφόρησε στα μηχανοστάσια γίνεται γνωστή απόφαση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καλύψει το παράβολο των 120 Ευρώ για να γίνει κάποιος εκπαιδευτής στην ΔΙΚΑΜ , ΜΟΝΟ για τους μηχανοστασιάρχες και τους Διευθυντές.
Πρόκειται για σοβαρό λάθος της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , αφού
απο την μια πλευρά αποκλείει απο την διαδικασία μηχανοδηγούς με πολλά χρόνια υπηρεσίας και με Πανεπιστημιακή μόρφωση , ενώ περιορίζει απο την άλλη πλευρά και το νούμερο των εκπαιδευτών που θα πιστοποιηθούν απο τον ΕΟΠΠΕΠ , αφού είναι γνωστό ότι στην πλειοψηφία τους οι μηχανοστασιάρχες συνταξιοδοτούνται το προσεχές διάστημα.

Φυσικά για το τόσο σοβαρό θέμα , το Σωματείο μας δηλώνει και πάλι ΑΠΩΝ , αφού οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας ασχολούνται με το ....κύκλωμα , όπως έχουν μάθει εδώ και χρόνια να κάνουν αφήνοντας στην άκρη τα σοβαρά θέματα του κλάδου.

Εμείς πληροφορηθήκαμε το θέμα σήμερα καθώς και ότι συνδικαλιστής ( Γενιδούνιας )του κλάδου έχει κάνει ήδη αναφορά για το θέμα , ζητώντας η κάλυψη  να είναι για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους μηχανοδηγούς.
Δυστυχώς εμείς θα πούμε ότι η πλειοψηφία του Σωματείου , δεν έχει αντιληφθεί ότι ο κλάδος έχει και συνέχεια , το ίδιο και ο σιδηρόδρομος.

Και δεν έχει ακόμα χειρότερα αντιληφθεί ότι αφήνοντας τρύπες σε αυτά τα θέματα, αφήνει την πόρτα ανοιχτή για να τρυπώσουν άλλοι κλάδοι.

Πιστεύουμε ότι η Διοίκηση ΤΕΛΙΚΑ θα κάνει τα όσα απαιτούνται.

Θυμίζουμε - Ξαναδημοσιεύουμε την εγκύκλιο για τους εκπαιδευτές στην Έλξη

Σας κοινοποιούμε το παραπάνω σχετικό έγγραφο της ΟΣΕ/ΔΟΔΑΔ, που αφορά την διαδικασία πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ των εκπαιδευτών που θα χρησιμοποιούνται μετά την
30-9-2014 σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ 0.45% και αφορούν το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των άλλων Σιδηροδρομικών Εταιρειών, για γνώση σας και πιστή εφαρμογή. 

 Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο σχετικό, μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα, στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δεν θα διαθέτουν την προβλεπόμενη πιστοποίηση. 

 Οι ενδιαφερόμενοι, για να λάβουν την πιστοποίηση αυτή, πρέπει να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες που δίνονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ www.eoppep.gr. και που αναφέρονται επιγραμματικά παρακάτω:

1. Επιλογή της ιστοσελίδας του ΕΟΠΠΕΠ  www.eoppep.gr.
2. Επιλογή του συνδέσμου “Ιδιωτικοί φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης και εκπαιδευτικό πλαίσιο”.
3. Επιλογή του συνδέσμου “Εκπαιδευές ενηλίκων”.
4. Επιλογή του συνδέσμου “Πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων”.
5. Επιλογή του συνδέσμου “Αίτηση πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας”. 
6. Επιλογή του συνδέσμου “Έκδοση παραβόλου 120 € από Εθνική Τράπεζα υπερ του ΕΟΠΠΕΠ”. Εκτύπωση του σχετικού εντύπου παραβόλου και πληρωμή του σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Το “ΙΒΑΝ” του ΕΟΠΠΕΠ είναι:
 GR 71 0110 1250 0000 1255 4002 878.
7. Εκτύπωση της προαναφερόμενης Αίτησης από την ιστοσελίδα, συμπλήρωση και αποστολή της στον ΕΟΠΠΕΠ ταχυδρομικώς. Με τον ίδιο φάκελο πρέπει να αποσταλούν και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα, καθώς και η απόδειξη πληρωμής του προαναφερόμενου παραβόλου.

 Η ταχυδρομική διεύθυνση στην οποία πρέπει να αποσταλεί ο φάκελος είναι η ακόλουθη: 
 Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
 Εθνικής Αντίστασης 41
 Τ.Κ. 142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 

 Αντίγραφο της σχετική αίτησης προς τον ΕΟΠΠΕΠ, να αποσταλεί και στη ΔΙΚΑΜ/ΚΥΚΝΕΕΕ.

 Του παρόντος, με μέριμνα των Προϊσταμένων των Γραφείων Έλξης της ΔΙΚΑΜ, να λάβει γνώση όλο το Προσωπικό Έλξης επί υπογραφή.


ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΚΥΚΛΙΟ 

3 σχόλια:

  1. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μόνο το 1510 και η διανυκτέρευση στο Λειανοκλάδι ήρθε τυχαία.Αλήθεια αυτός ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στο ΜΑΙ που έλεγε ότι θα πληρώσει απο την τσέπη του τα έξοδα για την ανακαίνιση του υπνωτηρίου, τα έδωσε τελικά , ή απλά έβγαζε λόγο στο δωματιάκι; Ή μήπως να το συζητήσει με τον Μάρκο Μπότσαρη και να γράψουν κανά επαναστατικό μανιφέστο τώρα που πάνε μαζί τα εμπορικούλια. Γιατί προφανώς με βοηθό λένε όχι τα αετόπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να είναι πολύ δυστυχισμένος άνθρωπος ο εν λόγω συνδικαλιστής. Κανείς δεν το πέρνει στα σοβαρά την ώρα που αυτός νόμιζε ότι η καρέκλα θα τον έκανε άνθρωπο,θα τόνιζε το πληγωμένο εγώ του.Δέκα χρόνια δεν μπορεί να χωνέψει πως απο όλη την σειρά του, έχει μείνει μόνος και δεν του μιλάει κανείς.Εφτά χρόνια στο ΜΑΙ απο τους πλέον ευνοημένους τολμά να επιτίθεται επί προσωπικού σε εργαζόμενους επειδή ήταν δεύτερος σε δευτερεύουσες και όχι πρώτος και με διαφορά όπως συνέβαινε την περίοδο 2008-2010. Τολμά σήμερα να τα βάζει ακόμα και με τις κοπέλες μηχανοδηγούς, ενώ όπου σταθεί και όπου βρεθεί αντί να ασχολείται με τα θέματα του κλάδου, βρίζει χυδαία όσους διαφωνούν μαζί του.
    Όπως έβριζε τον Λάκη και τον Κάσση και μόλις μπήκε στο ΔΣ ξέχασε τι έλεγε.Είναι μεγάλη δυστυχία να κουβαλάς τόση εμπάθεια μέσα σου, όση κουβαλάει αυτός.Αφήστε τον στην δυστυχία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πραγματικά κρίμα να έχει τόσα χρόνια μπροστά του με τους συναδέλφους του που μπήκανε μαζί για δουλειά , και να κάνει αυτά τα πράγματα.Οπού σταθεί και όπου βρεθεί να τους κατηγορεί και να τους χλευάζει .Τυχαίο είναι που τον έχουν απομονώσει σχεδόν όλοι ?Οχι βέβαια.Ο χρόνος είναι το καλύτερο φάρμακο για να καταλάβει πόσο λάθος είναι αυτό που κάνει.Αλλά θα το εμπεδώσει μία και καλή όταν θα τον σουτάρουν και από την παράταξη που τον χρησιμοποιεί , και τον έχει βάλει να κάνει και να δείχνει αυτή την αντισυναδελφική συμπεριφορά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή