Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Εξέλιξη > Αποχωρούμε απο το Προεδρείο του Σωματείου

Συνάδελφοι , συναδέλφισες 
Τους  τελευταίους μήνες οι αποφάσεις στο Σωματείο μας  λαμβάνονται  με πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου από τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ,όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις μνημονιακές Κυβερνήσεις. 
Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θυμίζουν παιδική χαρά,όπου ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ έρχονται για να ανακοινώσουν όσα αποφάσισαν και κατόπιν να
εκτονωθούν,με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου –αλλά και τον  ίδιο τον Πρόεδρο  που σε μια απίστευτη χυδαία πράξη πρόσφατα μας έδειξε τα γεννητικά του όργανα – να ειρωνεύονται και να βρίζουν  όσους τολμούν και διαφωνούν με τις αποφάσεις τους. 
Έχουν καταστήσει κουρελόχαρτο το καταστατικό του Σωματείου.
Στις πρόσφατες Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις , ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, δεν επέτρεψαν να τεθούν σε ψηφοφορία προτάσεις συναδέλφων που απλά θέλαν να θέσουν στο Σώμα ένα διαφορετικό τρόπο διεκδίκησης. Ακολούθως ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, καταστρατήγησαν την ομόφωνη απόφαση των Συνελεύσεων και ψήφισαν θετικά για μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που επιβεβαιώνει κατά γράμμα το ενιαίο μισθολόγιο.
Τουλάχιστο 2 φορές ,αποδεδειγμένα , ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ οργάνωσαν απεργοσπασία σε εμπορικές αμαξοστοιχίες, ενώ  –έκπληκτοι-  ακούσαμε στην τελευταία συνάντηση με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,τον Πρόεδρο του Σωματείου επί λέξει να λέει στον κ. Ζηλιασκόπουλο <πάρε εσύ την δουλειά με τα τεύτλα και εμείς είμαστε εδώ>.
Τον Ιούνιο , ο Β Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά με την ΔΑΚΕ, Μωραΐτης Πέτρος , εκτέλεσε εμπορική αμαξοστοιχία στέλνοντας σε αργία 2 μηχανοδηγούς που είχαν ακολουθήσει γραπτή εντολή του Σωματείου και ακινητοποίησαν τον συρμό στον σταθμό Λαρίσης όταν διαπίστωσαν πρόβλημα στην πέδη. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ επικρότησαν την αντισυναδελφική και επικίνδυνη συμπεριφορά του σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του ΔΣ. 
Σε όλα αυτά -και πολλά ακόμα -τους τελευταίους 18 μήνες , δείξαμε απίστευτη ανοχή και αντοχή θέλοντας να διατηρήσουμε την ενότητα του Σωματείου.
Μετά την χτεσινή -τουλάχιστο ύποπτη- ενέργεια του Προέδρου και Γραμματέα του Σωματείου , να συναντήσουν τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Σταθόπουλο χωρίς να ενημερώσουν καμία παράταξη,είμαστε υποχρεωμένοι να αποχωρήσουμε από το Προεδρείο του Σωματείου.
Η Εξέλιξη θα συνεχίσει να προσπαθεί για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων.
ΔΕΝ πρόκειται να καταστούμε συνένοχοι ούτε στις υπόγειες συμφωνίες,ούτε στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που στηρίζουν ανοιχτά ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου