Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Το στέκι της έλξης και οι επικουρίες των βοηθών μηχανοδηγού

Πληροφορηθήκαμε ότι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ έχουν μεγάλο άγχος και  ασκούν κριτική στο στέκι της έλξης για τις επικουρίες και άλλα θέματα.,Φυσικά είναι  γνωστό ότι είμαστε οι αγαπημένοι του συνδικαλιστικού κατεστημένου που ΑΠΟΧΩΡΕΙ.
Η άποψη του blog μας έχει κατατεθεί εδώ και καιρό σε προηγούμενη ανάρτηση. Αυτό που είναι ξεκάθαρο για εμάς - και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους  ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ - είναι ότι
οι επικουρίες αποτελούν πισωγύρισμα για τον κλάδο, είτε αφορούν μηχανοδηγούς, είτε βοηθούς, είτε τον οποιοδήποτε εργαζόμενο.

Δεν μας απασχολεί το ποιοι εργαζόμενοι πηγαίνουν επίκουροι, αλλά η στάση του Σωματείου μας και σε αυτήν ασκούμε κριτική. 
Στους συνδικαλιστές και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες συνδικαλιστές. 

Αδιαφορούμε για τα πρόσωπα απο όπου και αν προέρχονται.

Η στοχοποίηση του blog  απο την ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ επειδή τυχαίνει να αναδεικνύουμε τα φλέγοντα θέματα ΚΑΙ να τους επισημαίνουμε τα εγκληματικά  λάθη και την δεδομένη ανικανότητα τους - αποτέλεσμα της στήριξης που παρέχουν στις μνημονιακές πολιτικές-  είναι φυσιολογική όπως άλλωστε και η πραγματική τους λύσσα για το στέκι της έλξης.Έχουμε ακούσει πολλά απο τους της δεδομένης πλειοψηφίας που στηρίζει ανοικτά την πολιτική των μνημονίων.

Το στέκι της έλξης , γνωρίζει ότι ΉΔΗ 4 βοηθοί μηχανοδηγού κατέθεσαν αίτηση και ζήτησαν να μην δουλεύουν σαν επίκουροι παρά το ότι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ παρουσίαζαν την κατάσταση με τις επικουρίες ως ιδανική στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Σωματείου Τουρλής Βασίλης , είχε αυτολεξεί πεί στην συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο ότι ΟΛΟΙ οι βοηθοί επιθυμούν να εργάζονται ως επίκουροι σε μια ακόμα προσπάθεια του  να στηρίξει την Εταιρεία και όχι τους εργαζόμενους.

Επίσης ο συνήθης ύποπτος για τις βρώμικες δουλειές του Προέδρου (αυτός που έστειλε σε 5νθημερη  αργία 2 μηχανοδηγούς πρόσφατα εκτελώντας εμπορική αμαξοστοιχία που είχε πρόβλημα στην πέδη ), καλεί τους υπολοίπους βοηθούς μηχανοδηγού ,  να μην καταθέσουν ανάλογες αναφορές γιατί η Υπηρεσία....έχει ανάγκες. 
Ωμός έμμεσος εκβιασμός απο συνδικαλιστές. Το ερωτηματικό που προκύπτει είναι αν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές έχουν και προσωπικά συμφέροντα πίσω απο αυτές τις ανεξήγητες συμπεριφορές.

Αυτό λοιπόν που μας ενδιαφέρει είναι ΚΑΝΕΙΣ συνάδελφος να μην υποχρεωθεί  σε επικουρία εν έτει 2014 για να βάλει πλάτη στα σχέδια των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που βρίσκονται σε ευθεία συνεννόηση με την ΔΙΚΑΜ και την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να περάσει η πολιτική της ιδιωτικοποίησης.

Πράγμα το οποίο ΚΑΙ έγινε για τους 4 βοηθούς που κατέθεσαν αναφορά στην ΔΙΚΑΜ για το θέμα πρόσφατα.

Όσον αφορά το Desiro , τους παντογράφους και τα υπόλοιπα γραφικά εμείς ξαναρωτάμε τον ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ Πρόεδρο του Σωματείου μας που έχει και την ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη για όλα όσα γίνονται για την δεδομένη στάση της πλειοψηφίας απέναντι στην Διοίκηση.

Πρόεδρε και συνάδελφε Βασίλη Τουρλή , επικοινώνησες με κάποιον  απο τους μηχανοδηγούς για να μάθεις τι συνέβη σε όλα τα παραπάνω γεγονότα ή το τηλέφωνο που σου πληρώνει το Σωματείο,το χρησιμοποιείς για να επικοινωνείς ΜΟΝΟ με τα στελέχη της Διοίκησης και τους μηχανοδηγούς που πρόσκεινται στην ΔΑΚΕ ; 
Το ίδιο ερώτημα απευθύνουμε και στον Γενικό  Γραμματέα συνάδελφο Θεοδωρόπουλο Νώντα. 

Πως περιμένετε να εκπροσωπήσετε, συναδέλφους απέναντι σε αποφάσεις της Διοίκησης Πρόεδρε και Γραμματέα του Σωματείου μας , όταν δεν γνωρίζετε την άποψη των εμπλεκομένων μηχανοδηγών ;;;;

Είστε ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας των μηχανοδηγών ή ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας όσων ψηφίζουν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ μόνο; 
Των λίγων ή των πολλών ;Όλων ή μερικών μηχανοδηγών;

Φυσικά και δεν περιμένουμε να απαντήσει ο Πρόεδρος μας.
Ξέρει και ξέρουμε ότι τα έχει δώσει όλα.Ιδιαίτερα μετά τα όσα είπε χτες είμαστε πλέον 100% βέβαιοι για το ποια συμφέροντα ΥΠΗΡΕΤΕΙ πιστά.
Αυτά της Διοίκησης και των μνημονιακών πολιτικών , φτάνοντας στο σημείο να καρφώνει σε αυτήν και μηχανοδηγούς για λάθη και παραλείψεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου