Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η επιλεκτική "αμνησία" της ΠΟΣ για την πρόσληψη συνταξιούχων

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απανωτές ανακοινώσεις για το θέμα της πρόσληψης συνταξιούχων στην ΕΕΣΣΤΥ που θα αναλάβουν εν προκειμένω την ανακατασκευή των ατμαμαξών. Η ΠΟΣ και τα Σωματεία ορθά σηκώνουν το θέμα μόνο που ξεχνούν ότι η πρόσληψη συνταξιούχων  έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και ποιο συγκεκριμένα απο τις αρχές του χρόνου , όταν και το στέκι της έλξης δημοσίευε την πρόσληψη για διοικητικές θέσεις. Φαίνεται όμως ότι τότε το θέμα δεν "ενοχλούσε" αφού
στις Διοικητικές υπηρεσίες  τα πράγματα περνάνε ποιο χαλαρά.

Οι ανακοινώσεις επί της ουσίας δεν παράγουν και κανένα αποτέλεσμα. Καίρια υπεύθυνη για την κατάσταση είναι η Ομοσπονδία η οποία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα απο τις αρχές του χρόνου. 

Θυμίζουμε στους συνδικαλιστές μας , ότι το στέκι έχει δημοσιεύσει και τις αποφάσεις για παραχώρηση του λογιστηρίου της ΕΕΣΣΤΥ σε εργολάβο ακόμα και άλλων υπηρεσιών.

Τότε δεν άνοιξε ρουθούνι όμως.
Η φασαρία τώρα γίνεται , γιατί ο χώρος των εργοστασίων βράζει τόσο απο την έλλειψη προσωπικού όσο και απο την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση της βάσης.

Το θέμα όμως για αυτούς που έχουν την ευθύνη της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης δεν είναι οι ανακοινώσεις,αλλά το αποτέλεσμα.Οι σιδηροδρομικοί τους εμπιστεύτηκαν για να λύνουν άμεσα τέτοιου είδους προβλήματα , χωρίς φυσικά να κάνουν "επιλεκτικές" διακρίσεις για τους χώρους που προσλαμβάνονται συνταξιούχοι.

Το βασικό θέμα που αναδεικνύεται με αυτές τις πρακτικές των προσλήψεων συνταξιούχων και η ΠΟΣ ξεχνά να αναφέρει είναι αυτό της τεχνογνωσίας που χάνεται απο την αιμορραγία προσωπικού - λόγω συνταξιοδοτήσεων - στα μηχανεργοστάσια.

Φεύγει καθημερινά απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο δεν αναπληρώνεται έγκαιρα ώστε να μεταλαμπαδεύσει στους νεότερους την συσσωρευμένη γνώση χρόνων.
Μιλώντας με συνάδελφο τεχνίτη , που πονάει -όπως ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι - την δουλειά του , μας έλεγε ότι εγώ φεύγω μέσα στο 2015 , αλλά πέρνω μαζί μου και όλη την γνώση που απέκτησα , χωρίς να την μεταδώσω σε κάποιον νεότερο που θα με αντικαταστήσει.

ΑΝ λοιπόν η ΠΟΣ θέλει πραγματικά να λύσει θέματα , ας σπάσει και αυγά.
Γιατί με τα εξώδικα και τις ανακοινώσεις θα το επαναλάβουμε - για επιλεκτικές περιπτώσεις - δεν σπάνε αυγά.
Άμεσα προσλήψεις στις θέσεις που υπάρχουν κενά. ΤΩΡΑ.

ΔΕΝ ξεχνάμε ποτέ ότι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί προχωράει χωρίς κανένα εμπόδιο η πολιτική της ιδιωτικοποίησης  των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ.
Στον βωμό της λογικής που λέει , τι να κάνουμε , να το κλείσουμε το μαγαζί έχουν γίνει απανωτά συνδικαλιστικά λάθη εδώ και χρόνια.

Επειδή καλό είναι να θυμόμαστε και να θυμίζουμε στην ΠΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τι είχε γράψει το στέκι τον Φλεβάρη του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου