Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Επιστολή Παύλου Θανασιά , Μέλους ΔΣ ΠΕΠΕ

Το στέκι της έλξης , πιστό στις αρχές που πρεσβεύει για  την δημοσίευση όλων των απόψεων των μελών του ΔΣ του Σωματείου μας , αναδημοσιεύει την επιστολή του συναδέλφου Θανασιά Παύλου. Ολόκληρη η επιστολή , όπως δημοσιεύτηκε στο blog της ΔΑΚΕ >
Αγαπητοί συνάδελφοι.
Με αφορμή σημερινή ανάρτηση σε
γνωστό συκοφαντικό μπλογκ, επιθυμώ να πω την άποψη μου επι του θέματος. Αρχικά, θελω να ξεκαθαρίσω οτι στηρίζω πάντα επώνυμα τις απόψεις μου και διαχρονικά τις εκφράζω δημόσια. Δεν με ενοχλεί η κριτική, απεχθάνομαι όμως την διαστρέβλωση και την σπερμολογία. 

Στο τελευταίο ΔΣ πρόταση του προέδρου  της ΠΕΠΕ Τουρλή Β ήταν να μαγνητοσκοπούνται όλες οι συνεδριάσεις του σωματείου για λόγους διαφάνειας, αλλά και για την δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου. Προσωπικα, εισηγήθηκα κατόπιν, την ύπαρξη ηλεκτρονικών αντιγράφων και την εγκατάσταση αυτών σε δυο σκληρούς δίσκους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στα αρχεία αυτα, θα μπορεί να εχει ελεύθερη πρόσβαση κάθε ενδιαφερόμενο μέλος του σωματείου μας. 

Ειμαι απόλυτα υπέρ της διαφάνειας και της ενημέρωσης. Αντίθετα όμως με αυτο, είδα σήμερα με θλίψη να ανεβαίνει στο διαδίκτυο στο προσωπικό μπλογκ του αντιπροέδρου απομανγνητοφωνημένο τμήμα της προηγούμενης συνεδρίασης. Κατ´ αρχήν, αυτό δειχνει οτι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν τιμά την ψήφο του στο ΔΣ, καθώς συμφώνησε στην τήρηση του ηλεκτρονικού αρχείου. Επιπρόσθετα όμως, αφήνει ανεπανόρθωτα έκθετους τους μηχανοδηγούς στα μάτια άσχετων ανθρώπων. 
Ο οποιοσδήποτε -εκτός κλάδου- μπορεί να εχει πρόσβαση στις συνεδριάσεις του συμβουλίου. Διαλύει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και "στεγανών" της οικογένειας των μηχανοδηγών (έννοιες που πρεπει να διατηρούνται ως κόρη οφθαλμού). Σήμερα δυστυχως, γελάνε πολλοί σε βάρος μας. Δώσαμε "χαρά" στους άσπονδους "φίλους" μας. Ειναι μια μαύρη μέρα για τον κλάδο. Τα πάντα θυσιάζονται στον βωμό της επισκεψιμότητας και της ιδιοτελούς προβολής. Λυπάμαι πολύ. 
Για άλλη μια φορά, οι μάσκες έπεσαν. Έιναι φανερό που θελει ο αντιπρόεδρος και η παρεούλα του να οδηγήσουν το κλάδο. Επιδιώκουν την απαξίωση. Δυστυχώς όμως, δεν έκαναν σεβαστή ούτε την επιθυμία του μέλος του ΔΣ συναδέλφου Φιλιππόπουλου, να μείνουν εντός της οικογένειας των μηχανοδηγών αυτα που είπε στη συνεδρίαση (ασχέτως αν προσωπικά συμφωνώ ή διαφωνω). Εδω και 10 χρονια που τους γνωρίζω, το μονο που κάνουν ειναι να καλλιεργούν συστηματικά τη διχόνοια, το μίσος και την καχυποψία μεταξύ των συναδέλφων. 
Θα αναφέρω ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανακολουθίας λόγων και έργων. Σε πρόσφατη παραληρηματική ανάρτηση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή αναφέρεται: 
"Εμείς επιδιώκουμε την σύνθεση,είμαστε δίπλα σε κάθε μηχανοδηγό , εσείς είστε ένα και αυτό με την διάλυση, καλλιεργείτε συστηματικά τον φόβο και το μίσος μεταξύ των συναδέλφων.Κάνατε ότι μπορούσατε για να στοχοποιήσετε εργαζομένους και όχι πολιτικές" 
Ακριβώς απο κάτω στα σχόλια, ίδιος (ή κάποιος από την παρεουλα του), ανατρέπει -ως "ανώνυμος" πια- τα παραπάνω λόγια, με το εξής σχόλιο:
"Ανώνυμος 
22 Αυγούστου 2014 - 9:12 μ.μ.
Ξεσκίστε τα πουλημένα τομάρια, που πάντα ήταν μέσα σε όλα. Και με τον Εκσυγχρονισμό και με τη Ν.Δ. και με τα Μνημόνια! Περιμένουμε αποκαλύψεις και να αρχίσουν οι ροχάλες και το φτύσιμο!"
Επιπλέον, η σημερινή ανάρτηση αποσπασματικών ηχογραφήσεων, συνοδεύεται απο το "ενωτικό" μήνυμα που καταληγει: 
"Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2014 - 12:40 μ.μ.
...ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ
Βγάλτε τα όλα ρεεεεεεε."
Υποθέτω οταν πάσχεις απο διπολικό σύνδρομο (διχασμό προσωπικότητας) αρχικά σχολιάζεις ως "στέκι", μετα αναρτάς επώνυμα και τέλος σχολιάζεις ανώνυμα.
Πως επιτρέπει ως αρχιδιαχειριστής του μπλόγκ την δημοσιοποίηση τέτοιου είδους δηλητηριώδων και διχαστικών σχολίων; Το μόνο που προάγεται έτσι, έιναι το μίσος μεταξύ των συναδέλφων. Τι σχέση έχουν ολα αυτά με την "ενημέρωση";
Το βαρέλι της διαπόμπευσης του κλάδου δεν εχει πάτο. Προσωπικά, ελπίζω να αλλάξουν τρόπο σκέψης και ενέργειας.
Οι μηχανοδηγοί έχουν μυαλό και μπορούν να διακρίνουν που οδηγούν τέτοιες συμπεριφορές.
Ο κλάδος μπορεί να σταθεί και να δημιουργήσει προοπτική μόνο παραμένοντας ενωμενος.

Παύλος Θανασιάς 
Μέλος ΔΣ ΠΕΠΕ

3 σχόλια:

  1. O Παύλος δεν πάσχει απο διπολικό σύνδρομο, πάσχει απο επιλεκτική αμνησία και δυστυχώς θέλει να αυτοπροβάλεται συνεχώς.(ψάχνει λόγους συνεχώς - ακούγετε στο ηχητικό άλλωστε να τα λέει)

    1. Ποτέ δεν έγινε πρόταση για ηλεκτρονικό αρχείο στην συνεδρίαση της ΠΕΠΕ. Είναι αυτονόητο ότι τηρούνται όλα σε αρχείο.Αν δεν είναι έτσι κακώς πληρώνουμε - με απόφαση Προέδρου - και γραμματέα στο Σωματείο.Επιβεβαιώνεται έτσι όμως και στο 100% τα όσα κατά καιρούς έχει γράψει το στέκι για την μη τήρηση πρακτικών.

    2. Λησμονά -ενώ ήταν παρών -ότι με γραπτή αίτηση απο τον Απρίλιο, η Εξέλιξη έχει ζητήσει τα πρακτικά των συνελεύσεων και την ηχογράφηση των συνεδριάσεων του ΔΣ. Και μιλά για πρόταση Προέδρου. Εντάξει Παύλο , πήρες άριστα απο τον Πρόεδρο.
    3. Ας ακούσει καλύτερα το ηχητικό και τον συνάδελφο Φιλιπόπουλο να μας προκαλεί να δημοσιεύσουμε όσα λέει.

    Τα υπόλοιπα, για τον κακό χαρακτήρα του ,τα γνωρίζουν όλοι.

    Ας ακούσει στο ηχητικό , τον ίδιο του τον εαυτό να αναρωτάτε ποιος κατηγορεί την συνάδελφο για τα χιλιόμετρα και μόλις του απαντώ , εσύ Παύλο -κατ ονομάζοντας και τον συνάδελφο που μας τα είπε- , το γυρίζει στο.... τσάμικο.

    Όπως και γνωρίζουν ότι 10 χρόνια ο Παύλος κυνηγά τις προσωπικές Ερινύες.
    Ας ρωτήσει απλά όλους όσους τον ξέρουν 10 χρόνια.....Όταν γυρίσει απο τις.... αγαπημένες του επικουρίες!
    Βάλε πλάτη Παύλε , θα πάρεις καλό βαθμό!!!!!!

    Γενιδούνιας Κώστας

    Υ.Γ. Για άλλη μια φορά το στέκι απέδειξε ότι δημοκρατία σημαίνει σεβασμός στην αντίθετη άποψη και δημοσίευσε την άποψη του Θανασιά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον αγαπημένο μας φίλο Παύλο Θανασιά

    Παύλε , ελπίζουμε να μην κάνεις μήνυση στο συκοφαντικό blog που δημοσιεύει -για άλλη μια φορά- την επιστολή σου.
    Τόση συκοφαντία δεν την αντέχεις, είμαστε σίγουροι.
    Όπως είμαστε σίγουροι, ότι δεν ξέρεις , δεν είδες την χυδαιότητα με την οποία απευθύνεστε στο blog μας,επειδή κατά καιρούς απλά αμφισβητεί την συνδικαλιστική σας επάρκεια.
    Θα σου θυμίσουμε μερικά μόνο απο όσα κατά καιρούς έχετε γράψει
    (Ρουφιάνοι , Γκεμπελίσκοι, κουκουλοφόροι , εγκάθετοι της Διοίκησης, εκβιαστές)για να αντιμετωπίσετε μια απλή κριτική συνδικαλιστική.
    Αυτά όλα προφανώς προάγουν την συναδελφικότητα κατά την άποψη σου.
    Όσον αφορά τα σχόλια. Αν έβλεπες καλέ μας φίλε Θανασιά,τα 205 σχόλια που δεν έχουμε δημοσιεύσει και τα άλλα τόσα που έχουμε σβήσει θα καταλάβαινες καλύτερα για το ποια είναι η άποψη των αναγνωστών για συγκεκριμένα πρόσωπα στον χώρο μας.
    Όσον αφορά το ηχητικό, δυστυχώς για εσάς φίλε Παύλε, θα σηκώσουμε και άλλα. Stay tuned.

    Κλείνουμε με την επισκεψιμότητα.
    Κάτι θα έπρεπε να σου λέει αυτή. Γνωρίζουν όλοι την προσπάθεια που κατέβαλες και εσύ για να μας απαξιώσεις.
    Δυστυχώς αποτύχατε.
    Γιατί απλά , εδώ οι συνάδελφοι τα διαβάζουν ΟΛΑ !

    Η διαχειριστική ομάδα του blog των μηχανοδηγών

    ΑπάντησηΔιαγραφή