Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Δημήτρης ο εντέκατος μηχανοδηγός που συνταξιοδοτείται χωρίς το επίδομα ευθύνης....

Δυστυχώς συμπληρώσαμε ενδεκάδα μηχανοδηγών που συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς το επίδομα ευθύνης να υπολογίζεται στις συντάξιμες αποδοχές τους.Την ίδια ώρα ΝΕΑ προβλήματα συσσωρεύονται καθημερινά στον κλάδο έλξης.
Ένας καλός μας φίλος και συνάδελφος αποχωρεί απο την Υπηρεσία τις επόμενες μέρες.Πρόκειται για τον 


Δημήτρη Σχοινοπλοκάκη , μηχανοδηγό ΜΑΙ ,  τον 11ο μηχανοδηγό που πληρώνει την συνδικαλιστική ανικανότητα της ηγεσίας του Σωματείου μας.

Έχουμε ακούσει δεκάδες δικαιολογίες.

 Η τελευταία που ακούσαμε απο τους παπαγάλους της πλειοψηφίας(ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚ) ήταν ότι θα ...παραιτήσει η Κυβέρνηση Διευθύνοντα Σύμβουλο σε μεγάλη ΔΕΚΟ επειδή πληρώνει το επίδομα ευθύνης στο προσωπικό μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.Απίστευτα πράγματα....

Τα γεγονότα όχι μόνο διαψεύδουν όσους παρακαλάγανε να καεί και η κατσίκα του γείτονα για να επιβεβαιωθούν , αλλά πλέον τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Γιατί παράλληλα συνταξιοδοτούνται και μηχανοστασιάρχες , την θέση των οποίων καταλαμβάνουν συνάδελφοι με προφορικές εντολές , οι οποίοι περιμένουν εδώ και μήνες να πληρωθούν το επίδομα ευθύνης βρισκόμενοι ουσιαστικά σε κατάσταση αιχμαλωσίας αφού η Διοίκηση ΘΑ προκηρύξει τις θέσεις. Μέχρι τότε περιμένουν....

Σε περιφερειακό μηχανοστάσιο , μηχανοδηγός που έχει πληρώσει το στρατό και έχει συμπληρώσει ΟΛΑ τα χαρτιά προς συνταξιοδότηση, περιμένει απο μέρα σε μέρα να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο για να φύγει.
Τον συναντήσαμε και κουνώντας το κεφάλι μας είπε ότι 2 απο τους μήνες που πλήρωσε στρατό πάνε χαμένοι.Και ακόμα τον έχει η Διοίκηση στο περίμενε.Ουσιαστικά αιχμάλωτο ή μάλλον όμηρο της, αφού εξακολουθεί να εργάζεται ενώ θα έπρεπε να έχει συνταξιοδοτηθεί.

Κατά την πλειοψηφία του Σωματείου , όλα τα παραπάνω είναι μικρά προβληματάκια. Λαϊκιστές όσοι τα αναδεικνύουν λένε.Και απαντούν με ύβρεις.

Φτάσαμε πρόσφατα στο έσχατο σημείο να κατηγορεί η πλειοψηφία  της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ συναδέλφους για τον μη υπολογισμό των αναδρομικών των χιλιομέτρων , καλύπτοντας την Διοίκηση που έκανε 2 μήνες να φτιάξει το πρόγραμμα και να το θέσει σε λειτουργία.


Μια κατάσταση τραγική που ίσως όμοια της δεν συναντάμε σε κανένα άλλο κλάδο στο σιδηρόδρομο , ένα Σωματείο κοιμώμενο.....

Για την ιστορία ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ  οι  7 που ψήφισαν την ΣΣΕ που ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕ την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για το επίδομα ευθύνης.

ΔΑΚΕ > Τουρλής , Αλτής , Καπιτάνος , Θανασιάς

ΠΑΣΚ > Θεοδωρόπουλος , Συρόπουλος , Φιλιπόπουλος.

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να γράψουμε για 12ο μηχανοδηγό.

Στον καλό μας φίλο Δημήτρη ευχόμαστε ότι καλύτερο στην νέα φάση της ζωής του !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου