Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Νέο ατύχημα με εμπορικό και IC στο Mannheim

Χτες βράδυ ένα εμπορικό τρένο συγκρούστηκε με IC στο  Mannheim (Γερμανία). Δυο βαγόνια  του IC εκτροχιάστηκαν μετά την σύγκρουση και όπως βλέπετε πλάγιασαν στην γραμμή. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Και τα 2 τρένα σύμφωνα με τους υπευθύνους  εκείνη την στιγμή κινούντο με  πολύ χαμηλές ταχύτητες.
Εμείς θεωρούμε ότι ο πολλαπλασιασμός των ατυχημάτων
σε παγκόσμιο επίπεδο το 2014 οφείλεται στις οικονομικές περικοπές σε θέματα υποδομής στον σιδηρόδρομο και στις εκπτώσεις στην ασφάλεια.

Όσο επικρατεί η λογική του περιορισμού του κόστους σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό μέσο μεταφοράς  τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα ατυχήματα παρότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ στα συστήματα ασφάλειας.

Το στέκι της Έλξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου