Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Σαράντης και Αντώνης ο 19ος και 20ος μηχανοδηγός που συνταξιοδοτούνται χωρίς το ευθύνης

Συνεχίζουμε να μετράμε συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται χωρίς το επίδομα ευθύνης.
Θυμίζουμε στους μηχανοδηγούς ότι στο Νομοσχέδιο που διέρρευσε απο το Υπουργείο Μεταφορών,δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη παρά τα όσα υποστήριζαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.
Οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτούνται είναι 


ο συνάδελφος Σαράντης Τσιρτσίδης απο το μηχανοστάσιο Αλεξανδρούπολης και ο Αντώνης Μελιόπουλος απο το μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης.

Εμείς τους ευχόμαστε  ότι καλύτερο στην νέα φάση της ζωής τους.

Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το θέμα, αφού τυχόν αποτυχία θα σημαίνει και την μεγαλύτερη συνδικαλιστική απάτη σε βάρος των μηχανοδηγών απο τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ ενώ είναι ιδιαιτέρως πιθανό να πυροδοτήσει και εξελίξεις στην ΠΕΠΕ.

Δεν ξεχνάμε ότι η διεκδίκηση αποκτά ιδιαίτερη αξία μετά τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, αλλά και μετά την επιμονή της μνημονιακής Κυβέρνησης να συζητά την περικοπή της προσωπικής διαφοράς απο 01.01.2015 (1 χρόνο νωρίτερα απο τα όσα έχουν ψηφιστεί) γεγονός που θα σημάνει επιπλέον μειώσεις εως και 25% σε αρκετούς μηχανοδηγούς.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι , σε άλλες ΔΕΚΟ το επίδομα καταβάλλεται κανονικά και χωρίς καμία Νομοθετική Ρύθμιση.....





1 σχόλιο: