Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Πέρασε ο ΕΝΦΙΑ με την αντικατάσταση 8 βουλευτών στην ψηφοφορία!

8 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντικαταστίθηκαν για να περάσει το Νομοσχέδιο...Τόσο καλές ήταν οι αλλαγές μάλλον.
Με ονομαστική ψηφοφορία, και αφού χρειάσθηκαν 8 αντικαταστάσεις, ψηφίσθηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ από το Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 95 Βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν
51 βουλευτές, κατά 38 βουλευτές και 6 παρών. Συγκριμένα ψηφίσθηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίσθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε παρών, όπως και οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Γρηγόρης Ψαριανός.

Όσον αφορά τις αντικαταστάσεις:

- Η ΝΔ αντικατέστησε τους Λευτέρη Αυγενάκη (που έχει υποβάλλει από την περασμένη εβδομάδα το σχετικό αίτημα με επιστολή), Γιώργο Κωνσταντόπουλο (απουσιάζει στις ΗΠΑ), Μάξιμο Σενετάκη (ασθενής), Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (προσωπικό κώλυμα) και Ντόρα Μπακογιάννη (απουσιάζει στη Λωζάννη).

- Το ΠΑΣΟΚ έχει αντικαταστήσει τον Νίκο Σηφουνάκη με τον Παναγιώτη Ρήγα, τον Απόστολο Κακλαμάνη (που δεν είχε ψηφίσει ούτε το νόμο του ΕΝΦΙΑ, καθώς απουσίαζε) και τον Θόδωρο Σολδάτο για προσωπικούς λόγους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς ζήτησε να διεξαχθεί άλλη ημέρα η ψηφοφορία, καθώς οι βουλευτές του κόμματός του βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σήμερα δίνει προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ.

ΠΗΓΗ: avgi.gr Του Κώστα Πουλακίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου