Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Διαψεύδει το στέκι ο Ν.Θεοδωρόπουλος για τον γάμο ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι ο υπεύθυνος διαχείρισης του blog μας Γενιδούνιας Κώστας με τον Ν.Θεοδωρόπουλο για θέματα του Σωματείου ο συνάδελφος Θεοδωρόπουλος διαμαρτυρήθηκε για την χτεσινή μας ανάρτηση για τον επικείμενο γάμο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ λέγοντας πως

όσο είναι ο ίδιος στο Σωματείο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ καμία ένωση ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.

Ο συνάδελφος Γενιδούνιας του είπε ότι θα δημοσιευτεί η άποψη του, όπως και γίνεται πάντα απο το στέκι της έλξης τονίζοντας του ότι αν διαβάσει προσεκτικά την ανάρτηση μας , θα διαπιστώσει αυτό που γράφεται ξεκάθαρα.Ότι η συνταξιοδότηση του Νώντα , πυροδοτεί τις εξελίξεις.

Όταν ο συνάδελφος Γενιδούνιας τον ρώτησε για ποιο λόγο δεν ενημερώνονται οι υπόλοιπες παρατάξεις του Σωματείου για τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα(Δικηγόροι - Γ.Γραμματέας κ. Σταθόπουλος) ο Νώντας αρκέστηκε να πεί ότι την ευθύνη για την ενημέρωση έχει ο Πρόεδρος του Σωματείου και όχι ο ίδιος.

Εμείς θα αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα (σημερινό) για τα προβλήματα που δημιουργούνται απο την τακτική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ.

Είναι γνωστό ότι προχωράει μετά απο πολύ καιρό η αγωγή για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό και τους 5 μήνες που δεν πληρώθηκαν απο τον Γενάρη μέχρι τον Μάη του 2013.

Σήμερα ο συνάδελφος Γενιδούνιας ( μέλος του ΔΣ ) βρέθηκε στα γραφεία του Σωματείου και κατόπιν στην Καρόλου για διάφορες δουλειές και όταν είδε την λίστα με τα άτομα που έχουν μπεί στην πιλοτική αγωγή , διαπίστωσε ότι είχαν δηλωθεί όλοι οι συνδικαλιστές του ΔΣ πλην του ιδίου  και του συναδέλφου Θανασιά που είναι και οι μόνοι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και άρα στα Βαρέα κ Ανθυγιεινά!
Επικοινώνησε τόσο με τον Πρόεδρο όσο και με τον Γενικό Γραμματέα εκφράζοντας την απορία του πρώτα για τον αποκλεισμό του ( ενώ είχαν δηλωθεί όλα τα άλλα μέλη του ΔΣ) όσο και για το ότι δεν υπήρχε στην αγωγή ασφαλισμένος στα ΒΑΕ που θα την ενίσχυε
Ο Πρόεδρος Τουρλής απάντησε πως η υπαγωγή των νέων  στα ΒΑΕ αναγράφεται στην αγωγή, αλλά μετά την επιμονή του συναδέλφου Γενιδούνια να υπάρχουν και αντίδικοι στην αγωγή , δόθηκε το όνομα του και το όνομα του συναδέλφου Θανασιά.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του , απο την λειτουργία του Σωματείου μας. 
Οι διαφορές υπάρχουν στις απόψεις και είναι χαώδεις, ο αποκλεισμός όμως των υπολοίπων απο τις δραστηριότητες μόνο αρνητικές συνέπειες δημιουργεί.



1 σχόλιο:

  1. Ο Νώντας διαμαρτύρεται για τις αναρτήσεις που κάνει το στέκι , μου μίλησε για χυδαιότητα για την οποία είμαι υπεύθυνος σαν διαχειριστής, όταν απλά εμείς αναφερθήκαμε σε μια πολύ πιθανή συνδικαλιστική - πολιτική εξέλιξη.
    Φυσικά για τα μπινελίκια που μας λούζει καθημερινά και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς δεν έχει άποψη , δεν ξέρει , δεν είδε.
    Το στέκι συνηθίζει να κάνει αναλύσεις που συνήθως βγαίνουν αληθινές (πολλές φορές έχουμε αναφερθεί σε εκλογές σωματείων έχοντας προβλέψει καταστάσεις) πάντα με πληροφορίες που μας έρχονται απο συναδέλφους.
    Πάντως , παρά τα όσα μου είπε ο Νώντας , θα του θυμίσω ότι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης είναι σε γάμου κοινωνία απο τον Μάη του 2012 έχοντας συγκροτήσει το μέτωπο των 7 συνδικαλιστών της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας.
    Μέχρι σήμερα η ΠΑΣΚ δεν έχει διαφοροποιηθεί σε καμία απόφαση ή πρόταση της ΔΑΚΕ , ίσα ίσα που υπερθεματίζει τα πάντα.
    Προφανώς βλέπουν ότι η πολιτική φτωχοποίησης που εφαρμόζεται οδηγεί στην ανάπτυξη και διασφαλίζει την σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας.
    Η πραγματικότητα λοιπόν διαψεύδει τον συνάδελφο Νώντα Θεοδωρόπουλο.


    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή