Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ετοιμάζεται o γάμος ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ Έλξης !

Εμείς το γράφουμε και θα δούμε αν θα επιβεβαιωθούμε στο προσεχές μέλλον.
Οι ψίθυροι λένε ότι στις επερχόμενες εκλογές της ΠΕΠΕ θα έχουμε γάμο των δυο μεγάλων και φιλοκυβερνητικών παρατάξεων που ανησυχούν σφόδρα για το αντιμνημονιακό μπλοκ που έχει σχηματιστεί στην ΠΕΠΕ και ενδέχεται να αλλάξει ισορροπίες δεκαετιών αν υπάρξει κοινή κάθοδος των ανεξάρτητων ψηφοδελτίων.
Οι παράγοντες που συνηγορούν σε αυτό το σενάριο βρίσκονται στην

διαπιστωμένα  πτώση των δυνάμεων των 2 παραδοσιακών παρατάξεων , όσο και στο γεγονός της συνταξιοδότησης κορυφαίων συνδικαλιστικών στελεχών και απο τις 2 ,με την παράσταση να κλέβει ( και να πυροδοτεί τις εξελίξεις) η επερχόμενη συνταξιοδότηση του Γενικού Γραμματέα της ΠΕΠΕ και συνδικαλιστή επί δεκαετίες τόσο στο Σωματείο μας όσο και στην Ομοσπονδία , Νώντα Θεοδωρόπουλου.


Οι ζυμώσεις γίνονται καθημερινά μεταξύ των στελεχών των 2 παρατάξεων και ίσως έχουμε και μια κίνηση μέσα στο μήνα που θα δώσει το πρώτο σινιάλο για τον μεγάλο γάμο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η συνεργασία για το θέμα της μεταφοράς των τεύτλων είναι δεδομένη και οι συσκέψεις συνδικαλιστών - στελεχών υπηρεσιακού μηχανισμού στην συμπρωτεύουσα καθημερινές.

Έχουμε δεσμευτεί να μην μιλήσουμε με λεπτομέρειες , ωστόσο οι πληροφορίες για την είδηση που γράφουμε  χαρακτηρίζονται ως αξιόπιστες.
Φυσικά η εξέλιξη αυτή θα σημάνει και σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό των παρατάξεων αφού επι 3 δεκαετίες και βάλε , στον κλάδο υπήρχε λυσαλέα αντιπαράθεση μεταξύ των 2 παρατάξεων , κόντρα που έχει φυσικά εξαφανιστεί τα τελευταία 2 χρόνια της Συγκυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και μπρος στον κίνδυνο της οδυνηρής ήττας ισχύει το 

Ους η ψηφοθηρία συνέζευξε ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ μη χωριζέτω



1 σχόλιο: