Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση της Εξέλιξης στην ΔΙΚΑΜ για τα δεκάωρα - Νέα Κυκλώματα εργασίας

Στο γραφείο του Δ/ντη ΔΙΚΑΜ βρέθηκε ο εκπρόσωπος της Εξέλιξης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας για το θέμα με τα νέα κυκλώματα εργασίας.
Ο συνάδελφος Γενιδούνιας ξεκαθάρισε ότι
τα νέα κυκλώματα δεν γίνονται αποδεκτά απο την Εξέλιξη ενώ ζήτησε άμεσα να καταργηθούν τα προγραμματισμένα δεκάωρα και εννιάωρα.

Ο κ, Ρετσινάς απάντησε στην αρχή πως....θα φτιάξει έδρα στο αεροδρόμιο και στην συνέχεια αφού εισέπραξε την απάντηση ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό και ότι τέτοιες  απειλές πέφτουν στο κενό , είπε πως θα δρομολογήσει υπηρεσιακό  συρμό Αεροδρόμιο - Λιόσια - Αεροδρόμιο για τις πρωινές υπηρεσίες για να αλλάξει η ώρα προσέλευσης (να γίνει 4.30) και να μην υπάρχει πρόβλημα.

Η απάντηση του Διευθυντή της ΔΙΚΑΜ δεν ικανοποίησε τον εκπρόσωπο της Εξέλιξης που τόνισε στον κ. Ρετσινά ότι θα πρέπει άμεσα να εφαρμόσει τον προγραμματισμό εργασίας σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται καθώς και ότι οι ενέργειες της ΔΙΚΑΜ επισείουν ποινικές ευθύνες σε όποιον υπογράφει δεκάωρα , ακόμα και εννιάωρα σε μόνιμη βάση.

Όπως μας ενημέρωσε ο συνάδελφος Γενιδούνιας , το επόμενο διάστημα η Εξέλιξη θα συγκαλέσει συγκέντρωση με τους μηχανοδηγούς για να συζητηθούν οι ενέργειες που θα γίνουν στα προσεχώς αν η ΔΙΚΑΜ δεν συμμορφωθεί στα προβλεπόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου