Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πάμε για επ αόριστο κατάργηση σε Χαλκίδες - Έδεσσα , Λάρισα. Το εξώδικο της ΠΕΠΕ για προσλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στο στέκι της έλξης,η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδιάζει την επ αόριστον κατάργηση των δρομολογίων στον Προαστιακό Αθήνας, Λάρισας και στις ΈδεσσεςΠροφανής λόγος η έλλειψη μηχανοδηγών. Επειδή εδώ στο στέκι της έλξης θυμόμαστε ,είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε και το εξώδικο του Σωματείου των Μηχανοδηγών στις 10 Ιουνίου 2014 που ζητούσε
150  προσλήψεις και έκανε λόγο για 180 κενά στις Οργανικές θέσεις στον κλάδο μας.

Το θυμίζουμε σε όσους  ισχυρίζονται ότι η κατάργηση των δρομολογίων δεν οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στους μηχανοδηγούς. Πάνω απο 500 αναπαύσεις πληρώθηκαν μόνο στο ΜΑΙ τον μήνα Αύγουστο. 
Το εξώδικο

  Κύριε Υπουργέ,

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει του ισχύοντος Οργανογράμματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον κλάδο Μηχανοδηγών προβλέπονται 491 θέσεις. Σήμερα υπηρετούν 337 Μηχανοδηγοί και μέχρι το τέλος του χρόνου λόγω συνταξιοδοτήσεων ο αριθμός των Μηχανοδηγών θα έχει μειωθεί στους 310. Η αύξηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας από το λιμάνι του Πειραιά και όχι μόνο, δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί με τη συνεχή υπεραπασχόληση του υπάρχοντος προσωπικού. Η πρακτική αυτή αφενός οδηγεί στην καταπόνηση του προσωπικού (Μηχανοδηγοί), αφού στερούνται τις προβλεπόμενες αναπαύσεις και εργάζονται διαρκώς υπερωριακά και αφετέρου που έχει μεγάλο οικονομικό κόστος, αφού πληρώνονται πλέον των 6000 αναπαύσεων το έτος και αντίστοιχες υπερωρίες στον  κλάδο Μηχανοδηγών. Για τους παραπάνω λόγους, είμαστε αναγκασμένοι για μια ακόμη φορά, ν’ απευθυνθούμε και να ζητήσουμε από εσάς:
Την προκήρυξη πρόσληψης 150 Μηχανοδηγών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν.3911/2011.
Την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων δέκα συναδέλφων, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα των εθελοντικών ή υποχρεωτικών μετατάξεων του ν.3891/2010 και επιθυμούν σήμερα την επιστροφή τους στον κλάδο των Μηχανοδηγών.
Την έναρξη ενός ακόμα προγράμματος εκπαίδευσης μέσω εσωτερικών μετατάξεων. 
Εκτιμούμε ότι η παρέμβασή σας θα είναι άμεση για να επιλυθεί το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στον κλάδο έλξης που αντιμετωπίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  
Αν δεν λυθεί τώρα, το επόμενο διάστημα οι δραστηριότητες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συρρικνωθούν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. 

___________________________________________________________

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ΄αυτούς που απευθύνεται, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στο αποδεικτικό επίδοσής της.

____________________________________________________________
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Ε.
Αθήνα  10 Ιουνίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου