Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή Ηρώ Διώτη σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ για δρομολόγια Προαστιακού

Το ερώτημα είναι ΑΝ η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συγκρουστεί με τις τοπικές κοινωνίες για τα θέματα των επιβατικών τρένων, μετά την απόφαση για αύξηση του εμπορικού έργου και την δεδομένη έλλειψη προσωπικού....
Την επαναφορά των δρομολογίων του Προαστιακού Λάρισας-Θεσσαλονίκης, που είχαν διακοπεί κατά τη θερινή περίοδο αλλά δεν ξεκίνησαν εκ νέου, ζήτησε με επιστοή της προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, σύμφωνα με δελτίο τύπου.«Όπως τονίζει στην επιστολή,
«τα εν λόγω δρομολόγια -με κυριότερα ίσως τα πρωινά-, μετά το πέρας της θερινής σεζόν ειδικότερα, εξυπηρετούν πλήθος Λαρισαίων, που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη αλλά διαμένουν μόνιμα στη Λάρισα. Οι αλλαγές δεν αφήνουν ανεπηρέαστους και φοιτητές που έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας το ν. Λάρισας, οι οποίοι μετακινούνται οριακά καθημερινά με το τρένο, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα μόνιμης στέγασής τους στην πόλη φοίτησης, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη στα περισσότερα Τμήματα και Σχολές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων τόσο της συμπρωτεύουσας όσο και της Λάρισας, η εξεταστική έχει ήδη ξεκινήσει.Μεταφέροντας την αγωνία των συμπολιτών μας, απευθυνόμαστε σ’ εσάς προκειμένου να σας κοινοποιήσουμε το αίτημά τους για άμεση επαναφορά στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 1592 (ώρα: 07:20), 2596 (ώρα: 17:38) και 3592(ώρα: 22:48) από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη, καθώς και των 1591 (ώρα: 05:37), 2595 (ώρα: 15:37) και 3591(ώρα: 20:00) στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Λάρισα».

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί επίσης στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και στους δημάρχους των περιοχών διέλευσης των αμαξοστοιχιών (Λαρισαίων, Τεμπών, Δίου-Ολύμπου, Πύδνας-Κολινδρού και Αλεξάνδρειας)


www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου