Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για την ΔΕΘ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Οι κυβερνώντες συνεχίζουν να μας «δουλεύουν».
Ενώ διαλαλούν ότι τα μνημόνια τελειώνουν και η τρόικα φεύγει, αυτοί συνεχίσουν με πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου να περνούν αντεργατικά μέτρα, να μειώνουν περαιτέρω τους μισθούς, να φορολογούν και να διαλύουν
τις δημόσιες υποδομές του κράτους μας.
Το ζούμε καθημερινά στο σιδηρόδρομο. Οι ελλείψεις προσωπικού και η εσκεμμένη έλλειψη ανταλλακτικών έχει σαν αποτέλεσμα τρένα να μένουν στο δρόμο, να υπάρχουν πολύωρες καθυστερήσεις, να αγανακτεί το επιβατικό κοινό και να τα βάζει μαζί μας.
Έχουν ένα στόχο. 
Να απαξιώσουν το μεταφορικό μέσο που λέγεται ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ.
Ξέρουμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούν αυτούς, που μόλις λίγες ημέρες πριν τους έδωσαν 330 εκατ. (ΜΩΡΕΑΣ – ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ) γιατί είχαν μειωμένα έσοδα από τα διόδια.
Αλοίμονο μας αν αποτελεί μοναδική μας επιλογή η φτώχεια, η εξαθλίωση και η λογική της «Ψωροκώσταινας». Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζει η αστική τάξη της χώρας μας για τους εργαζόμενους, αυτό έκανε εξάλλου σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας αυτού του τόπου.
Η μοναδική επιλογή που έχουμε εμείς οι Σιδηροδρομικοί μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα φύγει και δεν θα σταματήσει το καταστροφικό της έργο αν δεν τους διώξουμε εμείς με τους αγώνες μας.
Δυστυχώς η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣ αν και κάτι ψελλίζουν ενάντια στα μνημόνια αποκρύπτοντας τους υπαίτιους και κυρίως δεν κάνουν τίποτα για να οργανώσουν τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,
Η ΕΕΣΣΤΥ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπαίνουν στην ευθεία για το ξεπούλημά τους. Δεν θα παραδοθούμε αμαχητί. Να ξέρουν πολύ καλά ότι το έμψυχο υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι Διοικήσεις των εταιρειών μας, δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ.

Σιδηροδρομικοί,
Τα εγκαίνια της ΔΕΘ (6/9/2014) μπορούν να γίνουν η αφετηρία της δικής μας αντεπίθεσης. Μπορούμε να τους νικήσουμε.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

                                  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου