Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ και η ξανθιά κυρία με την «ξεχασμένη ξεκούμπωτη ρόμπα»!

Aπίστευτο περιστατικό..Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου του Μετρό.
Το σκηνικό που έστησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ με την ξανθιά κυρία!
Διαβάστε το απίστευτο περιστατικό που αντιμετώπισε "εργαζόμενη στο ΜΕΤΡΟ"  με την ξανθιά κυρία και τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ
Γράφει η εργαζόμενη του ΜΕΤΡΟ
στην ομάδα: Metro - Workers Group  (facebook) 

Περιστατικό που αντιμετώπισα στη σημερινή βάρδια (δεδουλευμένο ρεπό):

Χτυπάει το κουδούνι και απαντώ στο ερώτημα ξανθιάς κυρίας για το ποια λεωφορεία θα χρησιμοποιήσει για Βριλήσσια. 

Εκείνη αντί να μου πει ευχαριστώ και να φύγει ακούμπησε τους αγκώνες της στο πάγκο, πάρκαρε επάνω στις παλάμες το σαγόνι της και άρχισε να με παρατηρεί δείχνοντας προβληματισμένη. 

Παράλληλα εμφανίζονται δυο νεαροί γύρω στα 30 με αθλητική αμφίεση (σορτς) με μια επίσης νεαρότερη κοπέλα, η οποία μου ανέφερε πως στο τρένο από το οποίο αποβιβάστηκε ξέχασε μια σακούλα σούπερ μάρκετ, που περιείχε μέσα μια ρόμπα (κουμπωμένη, ξεκούμπωτη δεν ρώτησα). 

Όμως το τρένο από το οποίο αποβιβάστηκε είχε πάει επίσταθμο, είχε αναστρέψει και ξεκινούσε νέο δρομολόγιο, γεγονός που σημαίνει πως η εν λόγω κοπέλα δεν ήρθε να μου αναφέρει το απολεσθέν εγκαίρως. 

Μετά από επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου την ενημέρωσα πως δεν βρέθηκε κάτι από τον οδηγό και της πρότεινα να επικοινωνήσει με το αρμόδιο γραφείο απολεσθέντων, μήπως κάποιος βρει τη ρόμπα της και την παραδώσει. 

Δυστυχώς, δεν έδειξε να καταλαβαίνει προκαλώντας με να της επαναλαμβάνω συνεχώς πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να βρεθεί η ρόμπα.

Παρά τις προσβλητικές υποδείξεις της για το πώς να κάνω τη δουλειά μου, την κάλεσα στην είσοδο του σταθμαρχείου για να τις δώσω τα τηλέφωνα του αρμόδιου γραφείου απολεσθέντων. 

Εκεί αγρίεψε περισσότερο φωνάζοντας πως δεν φεύγει αν δεν της δώσω τα στοιχεία μου. 

Της έδωσα τις πληροφορίες για το τμήμα απολεσθέντων και της ζήτησα να περάσει έξω. 

Εκείνη αρνήθηκε και συνέχισε με φωνές. 

Της είπα πως αν δεν περάσει έξω θα με αναγκάσει να καλέσω αστυνομία. Τότε ο ένας εκ των δύο νεαρών, αυτός με το κόκκινο σορτσάκι (σημαδιακό), που είχε πλησιάσει και παρακολουθούσε το περιστατικό, πλησίασε τη κοπέλα, την έπιασε από το χέρι και της είπε "έλα πάμε".

Αφού την απομάκρυνε, επέστρεψε και χτυπώντας ξανά το κουδούνι επικοινωνίας μου συστήθηκε: 

Γεια σας, είμαι ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ και απ ότι αντιλαμβάνομαι δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη διαδικασία για να αντιμετωπίζετε τους επιβάτες.

Αυτό κατάλαβε ο άνθρωπος απ όλο το σκηνικό που έστησε, αυτό είπε και δεν θα επεκταθώ άλλο επί του προκειμένου διότι είναι καθαρά θέμα αντίληψης.

Όμως, αυτού του είδους οι πρακτικές εκτός από αντεργατικές και εδώ θα πρέπει να επέμβουν τα σωματεία εάν υπάρχουν, είναι και βαθιά ανήθικες.

Και αναρωτιέμαι τελικά, τόσο νέος άνθρωπος πότε πρόλαβε..;

Το μετάνιωσα πικρά που δεν φώναξα την αστυνομία παρά μόνο ένα περίπολο, που ήρθε αφού είχαν απομακρυνθεί όλοι οι κακόπιστοι επιβάτες.

Καλό όμως θα ήταν για το νεαρό πρόεδρο να πάρει να διαβάσει καμιά διαδικασία πρώτα πριν ξαναβγεί στη γύρα κυριακάτικα για να κάνει τον έξυπνο. Και να στείλει τις φίλες του σε δραματική σχολή πριν τις παραστάσεις, γιατί από υποκριτική αγγούρια κυρ πρόεδρε.

Μήπως πιάσαμε πάτο;  ...(αναρωτιέται η εργαζόμενη στο ΜΕΤΡΟ)

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου