Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Γέμισαν οι τσέπες μας! (βίντεο !)

Ένα βίντεο που αφιερώνει το στέκι της έλξης σε όσους θέλουν  να μας πείσουν ότι ζούμε σε ένα άλλο κόσμο,σε μια άλλη χώρα και δουλεύουμε σε ένα άλλο σιδηρόδρομο.Όπου σούπα βάλτε τους μισθούς των μηχανοδηγών που η πλειοψηφία δηλώνει ότι απογείωσε με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δείτε το βίντεο ! 


΄

Ούτε αγνώμονες είμαστε , ούτε υποτιμάμε την νοημοσύνη κανενός συνάδελφου.
Έτσι δεν θέλουμε να υποτιμούν και την δικιά μας.
Όταν ένας μηχανοδηγός δουλεύει 28 μέρες το μήνα, αργίες , νύχτες, υπερωρίες, πληρώνεται μέχρι και 8 ρεπό, είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για "απογείωση"
Την αλλαγή τρόπου για την χιλιομετρική αποζημίωση την ψήφισαν και επεδίωξαν όλες οι παρατάξεις της ΠΕΠΕ.
Την ίδια ώρα σήμερα στα εξοφλητικά τους οι μηχανοδηγοί είδαν ότι υπολείπονται άλλες 2 δόσεις απο τις 18 αναδρομικές των κρατήσεων για το ενιαίο μισθολόγιο,
Μέχρι 400 Ευρώ τακτικές αποδοχές έχασε ο κάθε συνάδελφος απο αυτήν την 2η ένταξη του κλάδου ενώ άλλα τόσα είχαν χαθεί στην πρώτη εφαρμογή του Νόμου 4024. 
Η ΣΣΕ νομιμοποίησε αυτές τις μειώσεις των τακτικών αποδοχών.
Αν λοιπόν χρειάζεται να εργάζεται 28 μέρες για να πάρει πίσω το 1/6 απο αυτά (μιλάμε μόνο για την 2η περίπτωση , αν είναι για την πρώτη είμαστε στο 1/12 )και μιλάμε για επιτυχία, τότε μάλλον ζούμε αλλού ή τέλος πάντων ο τρόπος σκέψης είναι διαφορετικός.
Και κάτι ακόμα.
Η ΠΕΠΕ δεν είναι μόνο τα κεντρικά μηχανοστάσια.
Είναι και η Πελοπόννησος και τα περιφερειακά.
Κάποιοι δεν θα τολμήσουν να περάσουν ούτε τον Ισθμό στις επόμενες συνελεύσεις......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου