Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινή ανακοίνωση Σωματείων για συνάντηση με ΕΕΣΣΤΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
          Την 11/9/2014 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ εκπρόσωποι των Σωματείων μαζί με την Π.Ο.Σ. συναντήθηκαν με το Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΣΤΥ, υλοποιώντας την απόφαση που πάρθηκε στις 3/9/2014 από τα Σωματεία.
 Στη συζήτηση που ακολούθησε, καταθέσαμε την αντίθεσή μας για
την εν γένει αντιμετώπιση των Σωματείων, που έχουν μέλη στην ΕΕΣΣΤΥ.


Εκφράστηκε η κάθετη διαφωνία μας, για την πρόσληψη συνταξιούχων.
Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί στους χώρους εργασίας, και αφορά αιτήσεις για επικείμενες προσλήψεις προσωπικού.
Οι απαντήσεις – δεσμεύσεις που δόθηκαν από το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Αγιάσογλου, ήταν οι παρακάτω:
1. Ο ρόλος των Σωματείων θα έχει τον κύριο λόγο σε ζητήματα που αφορούν τα μέλη του κάθε Σωματείου.
2. Δεν πρόκειται να υπάρξουν από τώρα και στο εξής άλλες συμβάσεις εργασίας με συνταξιούχους.
3. Για τις υπάρχουσες συμβάσεις μέχρι τη λήξης τους, οι συμβασιούχοι θα ασχολούνται με μοναδικό αντικείμενο την επισκευή της ατμάμαξας, εφόσον οι συγκεκριμένες εργασίες προβλέπουν και ταυτόχρονα εκπαίδευση του προσωπικού.
4. Για το ζήτημα κατάθεσης αιτήσεων για προσλήψεις προσωπικού, μας ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε ότι υπάρχει αυτή η παραπληροφόρηση, γιατί θέμα προσλήψεων δεν υφίσταται.
Η πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι για προσλήψεις με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Εμείς δεν απεμπολούμε αυτή τη θέση μας, επιπλέον την ενισχύουμε και απαιτούμε διαφανείς όρους προσλήψεων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

          Οι εξελίξεις αυτές στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που με παρασκηνιακές ενέργειες προσπαθούν να εδραιώσουν τη θέση τους στην επερχόμενη κατάσταση, αδιαφορώντας και θέτοντας σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και τη δουλειά μας.  
Τα Προεδρεία των Σωματείων θα παρακολουθούν την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων, ενημερώνοντας τους συναδέλφους, και όπου παρατηρηθεί απόκλιση, θα μας βρουν μπροστά τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ        


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ»
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΣΕ


Πηγή το blog της ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου