Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Οι επιβάτες του Προαστιακού απαντούν στον Θανάση Μοδέ

Κύριε Αντιπρόεδρε  
 διαβάσαμε την ανακοίνωση σας προς το επιβατικό κοινό  η οποία κρίνεται
 -με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο σας και με  τη πιθανότητα να μην έχει κατανοηθεί σωστά είτε από εμάς είτε να μην αποδόθηκε σωστά από εσάς- επιεικώς απαράδεκτη στο σημείο που
αναφέρεται ότι δημιουργούμε πρόβλημα στους εργαζόμενους του μέσου -(Στην προκειμένη περίπτωση όμως ενισχύεται τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφεται ομάδα εργαζομένων ενάντια σε άλλη ομάδα εργαζομένων τους  ελεγκτές και ακυρώνεται στην πράξη τη δουλειά τους. )-  
 διότι:

1)Η Ομάδα επιβατών, όντας εργαζόμενοι δεν κινήθηκαν ποτέ εναντίον οποιουδήποτε εργαζόμενου στο μέσο αντιθέτως  προβάλει με τον κάθε  δυνατό τρόπο και τα δικά σας προβλήματα και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε μέσα στο μπλοκ μας  . Κατά της απεργίες σας φροντίζουμε να προβάλουμε τα νόμιμα και λογικά αιτήματα σας βάσει της κατανόησης και αλληλεγγύης   που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εργαζομένων από όλες τις πλευρές. Βεβαίως στον κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις και δεν μπορούμε να ελέγξουμε μεμονωμένες καταστάσεις επιβατών όπως και εσείς μεμονωμένες υπαλλήλων προσωπικά   αρκετές φορές έχουμε επέμβει σαν <πυροσβέστες> και  σαν <ασπίδα> σε συμβάντα κατά των ελεγκτών εισιτηρίων σταθμάρχες οδηγούς το όποιο μπορούν να σας το επαληθευόσουν  και οι ίδιοι

2)Η επιστολή μας απευθύνθηκε στην εταιρεία, όπου εργάζεστε, διότι οι επιβάτες με αυτήν συναλλάσσονται και κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες υπερκείμενες αρχές.

3)Η ενέργεια μας αυτή κυρίως αποσκοπεί να αναδείξει το πρόβλημα της μη συντήρησης του δικτύου επί σειρά ετών, παρά τα όσα έχουν συμβεί σύμφωνα με την ανακοίνωση σας.  
4)Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ενημέρωσε το επιβατικό κοινό για τις καθυστερήσεις ως όφειλε.
Και ακόμα έως σήμερα 25/9  δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος βραδυπορίας όπως είναι υποχρεωμένη να πράξη.

Επιπροσθέτως, κε Αντιπρόεδρε σας γνωρίζουμε, ότι η Ομάδα επιβατών έχει προβεί, κατά και καιρούς, σε προτάσεις για την οικονομική εξυγίανση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω της αύξησης των εσόδων της  πχ   με τον έλεγχο εισιτηρίων στην αστική ζώνη.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι η Ομάδα επιβατών είναι πάντα ανοικτή στο διάλογο και θα στηρίζει ενέργειες που θα αναβαθμίζουν τις προσφερόμενες μεταφορικές υπηρεσίες πάντα με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια όλων σε συνεργασία με οποιοδήποτε σύλλογο εργαζομένου στο μέσο.

Με εκτίμηση,

Ε.Δ.     Σ.Νικλαν

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Θανάση, απο τότε που ανακάλυψε ο καπιταλισμός τους μπάτσους και τους ελεγκτές, το σοσιαλιστικό όνειρο ξεθώριασε.
    Έπρεπε να το προβλέψεις.Αν θες να είσαι με τον άνθρωπο δεν σε ενδιαφέρουν έννοιες όπως βιωσιμότητες,κέρδη κλπ.Όταν ο Κουτσούμπας καλεί σε ανυπακοή και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών δεν βγαίνει μετά να πεί ότι τα βάζω για παράδειγμα με τους εφοριακούς.
    Κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο,αυτός είναι ο στόχος.Πάντως είναι μια χρυσή ευκαιρία για συντονισμό και δράση με τους επιβάτες για το χάλι του Προαστιακού.
    Κάντε επιτέλους το βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή