Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Eπιστολή επιβάτη στο στέκι της έλξης και αρμόδιους φορείς αποκαλύπτει απίστευτες καταστάσεις για τις εξόδους διαφυγής στον Προαστιακό Αθήνας!

Η επιστολή την οποία ο επιβάτης - πολίτης έστειλε στο στέκι της έλξης αλλά και στις Υπηρεσίες του ΟΣΕ στον Γενικό Γραμματέα Υπουργείο Μεταφορών,στην ΡΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων αποκαλύπτει τραγικά επικίνδυνες καταστάσεις στις εξόδους διαφυγής του Προαστιακού Αθηνών.Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί τον Ιούλιο του 2014 και είναι αποκαλυπτικές. Ολόκληρη η επιστολή προς την ΥΠΣΕΑ ΟΣΕ (μαζί με φωτογραφίες)
Αξιότιμε κ. προϊστάμενε,
σας γράφω για να σας επισημάνω την άθλια κατάσταση στην οποία
βρίσκεται μία έξοδος διαφυγής από σήραγγα του προαστιακού σιδηροδρόμου. Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες είναι από επίσκεψή μου τον Ιούλιο του 2014. Η έξοδος είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη, ανοιχτή, και χωρίς κάποια ειδική σήμανση που να απαγορεύει την είσοδο.
Όπως θα δείτε, η έξοδος αυτή όχι απλά δεν θα αποτελέσει «έξοδο» στην περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί από επιβάτες, αλλά θα τους θέσει σε ακόμα περισσότερους κινδύνους. Πέραν του ότι έχουν λεηλατηθεί όλα όσα γίνεται να λεηλατηθούν (πόρτες, ηλεκτρικός πίνακας, φώτα, πλάκες, καλώδια κλπ), η έξοδος κρύβει μόνο παγίδες. 

Δείτε ότι οι σπασμένες πλάκες ακριβώς έξω από την πρώτη πόρτα έχουν φανερώσει κάποιο κάναλι/φρέαρ, στο οποίο κάθε πεζός που πάει να βγεί θα πέσει και θα τραυματιστεί. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μαζική εκκένωση τρένου μετά από σοβαρό περιστατικό μέσα στην σήραγγα. Τόσο στην ίδια τη σήραγγα όσο και στην έξοδο επικρατεί απόλυτο σκοτάδι. Στην περίπτωση λοιπόν τέτοιου περιστατικού, η έξοδος θα δημιουργήσει θύματα —δεν θα προσφέρει ασφάλεια. 


Το έργο φαίνεται ότι σχεδιαστικά είναι άρτιο: μονόδρομες μεγάλες διπλές πόρτες σε δύο θέσεις, βοηθητικές πόρτες, φωτισμός παντού, τηλέφωνο ανάγκης κ.α. Όμως τελικά δεν προσφέρει καμία από τις προδιαγραφές ασφάλειας για τις οποίες είχε σχεδιαστεί (και πληρωθεί).




Πέρα λοιπόν από τα σοβαρά θέματα ασφάλειας που τίθονται από την κατάσταση αυτή, θέλω να επισημάνω και τα θέματα κόστους και ευθυνών, τόσο για το έργο αυτό καθεαυτό (δηλαδή την μέριμνα συντήρησης και ελέγχου), όσο και για τις επισκευές που θα κάνετε. 





Παρακαλώ αφενός να μεριμνήσετε άμεσα για την επισκευή της εξόδου, και αφετέρου να με ενημερώσετε αναφορικά με τις ευθύνες προσώπων ή υπηρεσιών. 







Με εκτίμηση,
Κ. Χ. (Δεν δημοσιεύουμε τα στοιχεία του συμπολίτη μας για ευνόητους λόγους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου