Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

H.Διώτη(Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) > Άλλη απάντηση περιμέναμε κ. Ζηλιασκόπουλε

Με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε πριν απο λίγο η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την απογοήτευση της για την απάντηση που έδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση των δρομολογίων στην Λάρισα και  Σχολιάζοντας την απάντηση, για την οποία είναι ενήμερο και το γραφείο του υφυπουργού Μεταφορών, η βουλευτίνα τόνισε τα εξής:

Την ικανοποίηση για την άμεση απάντηση του κ. Ζηλιασκόπουλου της επιστολής μας, μετά και τις αιτιάσεις του κ. Διευθύνοντα Συμβούλου, ότι στην καλύτερη περίπτωση θα επανέλθουν μόλις 2 δρομολόγια, ένα από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα και ένα στην αντίστροφη κατεύθυνση, και αυτά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ένα μήνα μετά την αρχικά ανακοινωθείσα ημερομηνία, αντικατέστησε σύντομα η απογοήτευση.

Σίγουρα ο κ. Ζηλιασκόπουλος γνωρίζει καλύτερα το τι συμβαίνει στα καθ’ αυτόν, όμως θα περιμέναμε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, να θίξει το θέμα της γενικότερης έλλειψης προσωπικού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και ειδικότερα μηχανοδηγών. Γιατί σύμφωνα με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης αλλά και με τις δικές μας πληροφορίες, ο κύριος λόγος της περικοπής δρομολογίων συναρτάται άμεσα με τις προαναφερθείσες ελλείψεις, καθώς και με την προσπάθεια ενίσχυσης των εμπορευματικών μεταφορών έναντι των επιβατικών, για την αύξηση της κερδοφορίας, ενόψει ιδιωτικοποίησης.

Και επειδή, ακριβώς, θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών αυτό στην οικονομική και ασφαλή μετακίνηση με δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως πρωτίστως είναι το τρένο, θα επανέλθουμε και κοινοβουλευτικά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με βασικά αιτήματα την ικανοποίηση του παραπάνω δικαιώματος και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου