Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αποστόλης ο 21ος μηχανοδηγός που συνταξιοδοτείται χωρίς το επίδομα ευθύνης...

Εμείς -και μετά την προχτεσινή συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοίδη που είπε ότι το ευθύνης ....πέταξε-αναρωτιόμαστε.Πως θα αντικρίσουν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ τους μηχανοδηγούς μετά την μεγαλύτερη συνδικαλιστική απάτη που διέπραξαν εις βάρος των συμφερόντων του προσωπικού έλξης  την τελευταία δεκαετία;Ο συνάδελφος που συνταξιοδοτείται είναι ο 


Αποστόλης  Κορδάς μηχανοδηγός απο το μηχανοστάσιο Πάτρας.

Ευχόμαστε στον Αποστόλη ότι καλύτερο στην νέα φάση της ζωής του και θα χαιρόμαστε να τον βλέπουμε στα τρένα.

Τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ που φτάσαν τον περασμένο Μάρτη να χαλκεύσουν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων για να στηρίξουν την Κυβερνητική Πολιτική με την υπογραφείσα ΣΣΕ ας τις κρίνουν οι μηχανοδηγοί.

Οι 7 που ψήφισαν την ΣΣΕ τον Μάη και οι οποίοι μέχρι χτές διαβεβαίωναν ότι το επίδομα έρχεται...

Τουρλής, Αλτής, Καπιτάνος, Θανασιάς,Θεοδωρόπουλος, Φιλιπόπουλος, Συρόπουλος.

Αν κάποιος είχε τσίπα θα είχε ήδη παραιτηθεί.Αλλά η καρέκλα είναι πάνω απο όλα....

Θυμίζουμε ότι στους οδηγούς λεωφορείων το επίδομα καταβάλλεται κανονικά αφού αποτελούσε όρο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ας θυμηθούμε την μαγική στιγμή της υπογραφής της ΣΣΕ που νομιμοποίησε τις περικοπές 4 χρόνων και έστειλε το επίδομα ευθύνης στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...(και 21 μηχανοδηγούς μέχρι στιγμής στην σύνταξη χωρίς αυτό)..
Μια εικόνα που έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας απο τότε....








1 σχόλιο: