Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Aποκαλυπτικές οι πρώτες απαντήσεις απο ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΟΣΕ για την 1η επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Για το στέκι της έλξης είναι μια ακόμα επιβεβαίωση των όσων κατά καιρούς δημοσιεύουμε. Είμαστε πλέον βέβαιοι ότι στην 2η επερώτηση που αφορούσε αποκλειστικά τον κλάδο μας,θα έχουμε ...γλέντια, αφού και εκεί ζητείται η κατάθεση εγγράφων(ΑΚΕ).

Δικαιωνόμαστε λοιπόν - όταν γράφουμε ότι οι Διοικήσεις παίζουν παιχνίδι με τις προσλήψεις ενώ και η σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα ΥΓΟΣ που έχουμε πλέον στην διάθεση μας ανοίγει πολλά θέματα προς συζήτηση .Αναλυτικότερα 


Στην επερώτηση που κατατέθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου απο 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Διαβάστε την εδώ)για τα ΥΓΟΣ την κατάργηση δρομολογίων και την έλλειψη προσωπικού ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαντούν.....

Ο ΟΣΕ δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια για προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού.Απαντά με την αρ. πρωτ 131425(30/09/2014) επιστολή μετά την επερώτηση ότι οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και ότι ο Οργανισμός βρίσκεται στην διαδικασία της συγκέντρωσης των αναγκών σε προσωπικό των Υπηρεσιών του και στην συνέχεια θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς για την δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών,δεδομένων και των στενών περιθωρίων για προσλήψεις που επέβαλαν τα μνημόνια (Νόμος 3986 - 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις).

Η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ακόμα ποιο αποκαλυπτική.

Με επιστολή της προς την Βουλή την 25η Σεπτεμβρίου με αρ. πρωτ. 1.940.789 η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαντά για τα ΥΓΟΣ(Επιδοτήσεις δρομολογίων ) ότι -εξ όσων γνωρίζει όπως αναφέρει -  για το 2014(με διάταξη που θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών) - θα ισχύσουν οι ίδιοι όροι με την Σύμβαση που υπεγράφη για τα έτη 2011-2013 αφού  ενόψει ιδιωτικοποίησης και επειδή το σύνολο των μετοχών της εταιρείας έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ- μέχρι σήμερα η Σύμβαση δεν έχει υπογραφεί. 

Για τις καταργήσεις δρομολογίων στο Αθήνα - Χαλκίδα επικαλείται μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου την μειωμένη επιβατική κίνηση για την θερινή περίοδο αλλά και τα έργα ανάταξης της ηλεκτροκίνησης.
Η επέκταση της αναστολής πέραν της 7ης Σεπτεμβρίου έγινε λόγω των εργασιών ανάταξης καθώς καθημερινά υπάρχει αποκοπή της διπλής γραμμής και έτσι λόγω έλλειψης χωριτηκότητας στο δίκτο δεν μπορούν να επαναδρομολογηθούν.Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι τα δρομολόγια θα επανέλθουν στον πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.
Για την διακοπή των δρομολογίων αναφέρει πως είναι σύννομη σε σχέση με την Κρατική Επιχορήγηση γιατί προβλέπονται  περισότερα ζεύγη δρομολογίων απο όσα επιδοτούνται.(18 ενώ επιδοτούνται 14).
Αποκαλυπτική είναι η απάντηση για την κατάσταση με το προσωπικό έλξης και τις ελλείψεις που υπάρχουν στον κλάδο μας.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν αρκετές κενές οργανικές θέσεις μηχανοδηγών ενώ μέχρι το τέλος του 2014 και λόγω συνταξιοδοτήσεων αυτές αναμένεται να αυξηθούν.Το θέμα των προσλήψεων αναφέρει στην συνέχεια η Διοίκηση λόγω της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας και της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της.Για να καλυφθούν τα κενά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προβεί σε διαδικασίες εσωτερικών μετατάξεων ενώ απαντά ότι έχει κινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή των μεταταχθέντων μηχανοδηγών.

1 σχόλιο:

  1. ''Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι τα δρομολόγια θα επανέλθουν στον πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη."

    21 Οκτώβρη σήμερα αλλά τα δρομολόγια δεν έχουν επανέλθει. Μας δουλεύουν; Εκτός αν ήθελαν να γράψουν Νοέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή