Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Μπαλάκι τα δεκάωρα κ οι επικουρίες μεταξύ ΠΟΣ - ΠΕΠΕ (και άλλων Σωματείων)

Καμία σχέση με συνδικαλιστικές πρακτικές δεν είχε η χτεσινή συνεδρίαση της ΠΟΣ....
Η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ είχε αποφασίσει στην τελευταία συνεδρίαση του Σωματείου μας ότι θα έστελνε επιστολή στην ΠΟΣ για να αναλάβει πρωτοβουλίες για τα δεκάωρα,τις επικουρίες και όλα τα θέματα γύρω απο την υπερεργασία και την παραβίαση της εργατικής Νομοθεσίας.
Στην χτεσινή λοιπόν συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ,όπως ήταν αναμενόμενο ειπώθηκε πως
τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο των Σωματείων, χωρίς για άλλη μια φορά να λαμβάνετε μια ξεκάθαρη απόφαση.

Επίσης ειπώθηκε το άκρως ενδιαφέρον απο συνδικαλιστές, ότι ορισμένα Σωματεία δεν επιθυμούν αληθινά τις προσλήψεις. Χωρίς όμως να κατονομάζονται. 
Επί της ουσίας για άλλη μια φορά οι σιδηροδρομικοί και οι μηχανοδηγοί καλούνται να κινηθούν ατομικά, αφού οι συνεδριάσεις των Σωματείων και ιδιαίτερα η χτεσινή της ΠΟΣ, θυμίζουν συνεδρίες της Ελληνικής Βουλής.
.
Εμείς προκαλούμε την ΠΟΣ, να βγάλει στον αέρα τα πρακτικά της χτεσινής συνεδρίασης για να αντιληφθούν όλοι το πρόβλημα που υπάρχει στην λειτουργία των συνδικάτων.(γενικά και όχι μόνο ειδικά στον σιδηρόδρομο).

Την ώρα που έχουμε χάσει το μέτρημα απο τα σε βάρος μας μέτρα, την ώρα που ο σιδηρόδρομος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πρό των πυλών,την ώρα που φαίνεται ότι οι υποσχέσεις για το εφάπαξ θα μείνουν υποσχέσεις και πόσα άλλα,η Ομοσπονδία συνεδρίαζε επί 3 ώρες για να βγάλει Αντιπρόεδρο. Επί 3 ώρες  αφού συγκεκριμένοι επαγγελματίες συνδικαλιστές δημιουργούσαν θέμα συνεχώς βγάζοντας προσωπική εμπάθεια  και μόνο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση το θέμα θα έληγε σε 10 λεπτά.Χτες όμως η περίπτωση ήταν ειδική ίσως επειδή  αφορούσε το πρόσωπο ενός νέου συνδικαλιστή που κλήθηκε μέχρι και να κάνει και δήλωση μετάνοιας επειδή κάποιες παρατάξεις σε πρωτοβάθμια Σωματεία αποχώρησαν απο τα Προεδρεία Σωματείων.Προπηλακισμοί,ειρωνείες και δεικτικά σχόλια απο επαγγελματίες συνδικαλιστές.
Κατώτεροι των περιστάσεων τουλάχιστο όσοι επιτρέπουν αυτήν την κατάσταση στην ΠΟΣ.
Είδαμε και νέες λυκοφιλίες,είδαμε και νέες συμμαχίες ακόμα και προσπάθεια απο παράταξη που δεν το περιμέναμε για να μεταφερθεί η διαδικασία εκλογής Αντιπροέδρου τον...επόμενο μήνα.

Κρατάμε την εικόνα διάλυσης,όταν και μετά την εκλογή του νέου Αντιπροέδρου απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών , εκπρόσωπος μεγάλης παράταξης αναζητούνταν στους διαδρόμους για να λάβει το λόγο.

Είχε όμως αποχωρήσει φανερά εκνευρισμένος γιατί το σχέδιο του για καλά και κακά παιδιά,δεν περπάτησε....

Είπαμε. Ας βγάλει η ΠΟΣ τα πρακτικά για να καταλάβουν όλοι τι συζητιέται στα Διοικητικά Συμβούλια.

Μέσα στην ημέρα θα υπάρξει και άρθρο μας που θα αποκαλύπτει με αποδείξεις την υποκρισία συγκεκριμένων συνδικαλιστών.

1 σχόλιο:

  1. Όλα για τη καρέκλα. Να βολευτούμε εμείς και δεν μας νοιάζει παραπέρα. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή