Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Σχόλιο μηχανοδηγού απο Δράμα που τα λέει ΟΛΑ για την υπερεργασία

Ρωτάμε το Σωματείο μας και περιμένουμε ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Θα κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση ; Ζούμε ένα εργασιακό Μεσαίωνα λέει ο συνάδελφος .
Στην Δράμα
Το επιβαλλόμενο με το ζόρι εξαντλητικό κύκλωμα εργασίας με της ευλογίες διοίκησης, σωματείου, πιθανόν και των ουρανοκατέβατων  μεταφράζετε
Σε 12 υπηρεσίες να εργάζονται 14 άνθρωποι
8 υπηρεσίες να είναι 10 (δεκάώρες) , 1 είναι 9(ώρες) και μία 8 ώρες οι οποίες στην πραγματικότητα οι χρόνοι αυξάνονται από 1 έως 3 ώρες σε κάθε υπηρεσία (οι ώρες εργασίας καθημερινά κυμαίνονται από 11 έως 13 ώρες)
Εβδομαδιαίες υπερωρίες κυκλωματικές 9 πραγματικές μ.ο. 13
Μηνιαίες κυκλωματικές υπερωρίες 36 πραγματικές μ.ο.52

Άραγε για την τόσο μεγάλη απάνθρωπη καταπόνησή μας θα νοιαστούν κάποιοι εκπρόσωποί μας ή θα συνεχίσουν να στηρίζουν σε βάρος των εργαζομένων έτσι ωμά την ………..;
Και άντε στηρίξαμε τις επιλογές τους, μετά τις 20 ώρες οι υπόλοιπες 32 υπέρ ποιών θα πάνε;

ΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Ψάχνομαι μήπως έχει αλλάξει η εργατική νομοθεσία; μήπως έχουν καταργηθεί τα σωματεία; μήπως ζούμε σε ολοκληρωτικό καθεστώς; Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί τελείως.

Για της διανυκτερεύσεις αν δε δούμε δεν πιστεύουμε. Δυστυχώς αν και ¨έχουμε¨ οργανωμένο σωματείο σύντομα θα χρειαστεί να βάλουμε το χέρι στήν τσέπη μας να της διεκδικήσουμε εφόσον το ¨σωματείο¨ πέρα από την απόφαση για να δοθούν σε δικηγόρο και αγωγή κατά της εταιρείας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής απολύτως τίποτα.
Απλά μας δουλεύουν

Για τις 160 υπογραφές δεν αισθάνομαι εξαπατημένος, τουλάχιστον έχω να περιμένω κάτι σε αντίθεση με το σήμερα τίποτα

Σημειώνουμε ότι ο συνάδελφος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του...

1 σχόλιο:

  1. Καλά τα λέει ο συνάδελφος απλά του διέφυγε πιθανόν από φόρτιση στην ανάλυση 2 υπηρεσίες ακόμη που σημαίνει πως οι υπερωρίες αυξάνονται .
    Ξέχασε ακόμη να αναφερθεί και σε βάρβαρες ώρες ανάληψης η λήξεις εργασίας και πώς ο προσωπικός μας χρόνος έχει εξαφανισθεί. Σπίτι δουλειά, δουλειά σπίτι. Σαν τα ζώα δουλειά και ύπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή