Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή συνδικαλιστών για τα ρεπό στο ΜΑΙ

3 τοπικοί συνδικαλιστές κοινοποίησαν σήμερα αναφορά για την λίστα που βγήκε για το θέμα των ρεπό στο ΜΑΙ.Σε αυτήν αναφέρουν > Κύριε Διευθυντά ,
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι την  Τετάρτη 22 Οκτώβρη αναρτήθηκε σε πίνακα ανακοινώσεων του χώρου αναμονής μηχανοδηγών, ανυπόγραφη επιστολή που καλεί τους μηχανοδηγούς να
υπογράψουν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν να πληρώνονται αναπαύσεις για το 2014 διαφορετικά –όπως αναφέρεται - δεν θα πληρωθούν.
Σας γνωρίζουμε ότι είναι απαράδεκτη η ανάρτηση υπηρεσιακών ανακοινώσεων σε χώρους εργασίας  που δεν φέρουν υπογραφή του συντάκτη τους και που η υπογραφή σε αυτές συναδέλφων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί φυσικά  για οποιοδήποτε λόγο, υπηρεσιακό και μη.
Σας υπενθυμίζουμε ότι οι μηχανοδηγοί αναγκάζονται να εργάζονται  σε ρεπό  αφού λόγω της δεδομένης έλλειψης προσωπικού  δεν χορηγούνται οι προβλεπόμενες αναπαύσεις στο πρόγραμμα εργασίας. Και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην συνέχεια καταβάλει τα δεδουλευμένα. 
Δεν υπάρχει λοιπόν εθελοντική υπερεργασία αλλά υπερεργασία που επιβάλεται από την  Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της δεδομένης έλλειψης προσωπικού.

Γενιδούνιας Κώστας
Μπάρος Γιάννης
Χαντάβας Αλέξης

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφοι πραγματοποιήστε επιτέλους έστω και για έναν μήνα τις αναπαύσεις σας.Ίσως καταλάβουν τότε ποιοί είμαστε. Τους δίνουμε το δικαίωμα να μας νομίζουν κάπως αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή