Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Απίστευτη εικόνα - Σοβαρά προβλήματα και σήμερα στον Προαστιακό.

Η διπλανή εικόνα που μας έστειλε επιβάτης απο το proastiakos.net φανερώνει και αποδεικνύει τα όσα κατά καιρούς γράφουμε για την εγκατάλειψη της εκμετάλλευσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εγκατάλειψη που έχει ευθύνες,έχει ονοματεπώνυμα και είναι αποτέλεσμα της δήθεν εξυγίανσης.Αυτοί που κατά καιρούς ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα μεταξύ
των εργαζομένων για να καλύψουν τις ευθύνες τους ας το σκέφτονται πλέον και 2η φορά.Η πλειοψηφία των επιβατών έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει με κάποιες -θλιβερές- εξαιρέσεις που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα.


Στην εικόνα βλέπετε δεκάδες επιβατών να περπατούν στις γραμμές μετά τον εκτροχιασμό στα Λιόσια.
Θυμίζουμε ότι ΟΛΟΙ οι σταθμοί έχουν εκχωρηθεί σε ιδιώτες που εργάζονται κάτω απο ιδιαίτερα επαχθείς όρους, χωρίς όμως να έχουν λάβει καμία απαραίτητη εκπαίδευση για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.

Εκπαίδευση που είχαν οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα σημεία έκδοσης εισιτηρίων,εργαζόμενοι που εκδιώχθηκαν με τον Νόμο 3891 στην λογική της μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Τα προβλήματα και σήμερα στον Προαστιακό ήταν μεγάλα.Και επιδεινώθηκαν καθώς η βροχή βραχυκύκλωσε εμπορικό απο το Θριάσιο και οι καθυστερήσεις γιγαντώθηκαν.

Σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέφυγε να συναντήσει την ομάδα επιβατών 
Η ανακοίνωση της Ομάδας 

σήμερα 7/10 σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε καθοριστεί ημερολογιακά από τους αρμοδίους επι των θέματών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας ενημέρωσαν το πρωί μέσω του κ. Τολιά ότι δεν είναι εφικτό να παραβρεθεί ο εκπρόσωπος του υπουργείου μεταφορών αλλά ούτε και ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων  της εταιρίας κ. Ζηλιασκοπουλος.
μας προταθεί ότι εάν θέλουμε να συζητήσουμε μόνο με αυτόν (κ.Τολια) το θέμα και βεβαίως αποφασίσαμε ΟΧΙ!
Αρμόδιος  συνιστάτε το υπουργείο μεταφορών και ο κ.Ζηλιασκοπουλος όσο αφορά το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει για την δημοσιά ασφάλεια μεταφορών και της βραδυπορίες που προκύπτουν από αυτό και συγχρόνως ο άμεσος κίνδυνος της εργασιακής μας σχέσης που προκύπτει από αυτό
θα κάνουμε τελευταία προσπάθεια επικοινωνίας με το υπουργείο μεταφορών για άμεση επίλυση του προβλήματος εάν δεν γίνει εφικτή τότε πλέον θα κινηθούμε σε μαζική νομική επίλυση του θέματος με ότι συνέπειες προς πρόσωπα εταιρίες και υπουργεία διότι  δεν μας δίνουν άλλη  επιλογή παρακαλούμε όλους τους επιβάτες να παραμένουν ενημερωμένοι μέσω του proastiakos,net  προετοιμάζεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα συλλέξει μέσω ψηφιακής υπογραφής την μαζική νομική δίωξη προς πασά υπεύθυνο.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το δικαίωμα να αδιαφορεί για  την δημοσιά ασφάλεια μεταφοράς των επιβατών
ΟΥΤΕ να βάζει σε κίνδυνο   την δουλειά του κάθε επιβάτη
Όσο αφορά την διαμαρτυρία μας με την μη επίδειξη του κομίστρου συνεχίζουμε μέχρι να μας  ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ   της νόμιμες παροχές υπηρεσιών που είναι υποχρεωμένοι να μας προσφέρουν βάση του τίτλου μεταφοράς που ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ στην εταιρία  !!
Άρση της πράξης θα αναρτηθεί κατόπιν διασφάλισης της ασφαλής μεταφοράς ΕΠΙΒΑΤΩΝ(ατύχημα Σαββάτου)  και την ορθή παροχή υπηρεσιών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Πηγή proastiakos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου