Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Εγκύκλιος για τα βοηθήματα από τον ΟΣΕ

Δημοσιεύουμε την εγκύκλιο που ισχύει και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Προκειμένου να διευκολυνθούν στην λειτουργία τους οι επιτροπές χορήγησης του οικονομικού βοηθήματος λόγω ασθένειας ο γιατρός του ΟΣΕ κοινοποίησε εγκύκλιο με τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις αθενειών για τις οποίες δικαιολογείται η χορήγηση του.Το ύψος του βοηθήματος σύμφωνα με την
εγκύκλιο θα εξαρτάται από την βαρύτητα της νόσου, το στάδιο αυτής,τις επιπλοκές της καθώς και από την ανταπόκριση στην θεραπευτική αγωγή και το κόστος αυτής.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ασθενειών
1. Καρκίνος και τα λοιπά κακοήθη νεοπλάσματα καθώς και οι λοιπές κακοήθειες πχ λευχαιμίες,λεμφώματα,πολλαπλούν μυέλωμα
2. Η Μεσογειακή αναιμία, η Δρεπανοκυτταρική αναιμία καθώς και λοιπές αναιμίες που απαιτούν συνεχείς μεταγγίσεις ή και διαρκή θεραπεία αποσιδήρωσης.
3. Βαριές νευρολογικές παθήσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος του κινητικού νευρώνα καθώς και λοιπές παθήσεις του νευρικού ή μυικού συστήματος
4. Σοβαρές ορθοπεδικές παθήσεις όπως πχ αρθροπλαστικές, κατάγματα τα οποία απαιτούν οστεοσύνθεση με διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και η σπονδυλοδεσία και πεταλεκτομή.
5. Οι έχοντες υποστεί μεταμόσχευση οργάνων και οι οποίοι λαμβάνουν μακροχρόνια θεραπεία με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα
6. Οι πάσχοντες από σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια καθώς και αυτοί που υποβάλλονται σε αιμοκαθάρσεις
7. Οι έχοντες υποστεί καρδιοχειρουργική επέμβαση για συγγενή ή επίκτητη καρδιολογική νόσο (πχ by pass, αντικατάσταση βαλβίδας)
8. Οι πάσχοντες από εκφυλιστικές καρδιακές παθήσεις(πχ καρδιομυοπάθειες) και αυτοί που πάσχουν από σοβαρού βαθμού στεφανιαία νόσο με σημαντικού βαθμού καρδιακή ανεπάρκεια(κλάσμα εξωθήσεων <40%)
9. Οι έχοντες υποστεί αγγειοχειρουργική επέμβαση λόγω σοβαρών παθήσεων των περιφερικών αγγείων
10. Οι πάσχοντες από συγγενή ή επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια και οι οποίοι λαμβάνουν μακροχρόνια θεραπευτική αγωγή.
11. Οι πάσχοντες από κίρωση του ήπατος και αυτοί που έχουν σοβαρού βαθμού ηπατική ανεπάρκεια καθώς και αυτοί που έχουν ολική η υφολική γαστρεκτομή και σημαντική εντεροκτομή με διαταραχές της θρέψης και του μεταβολισμού
12. Οι πάσχοντες από σοβαρές ψυχώσεις με συχνές νοσηλείες σε ψυχιατρικά θεραπευτήρια και μακροχρόνια ψυχοθεραπεία
13. Οι πάσχοντες από ινοκυστική νόσο καθώς και από περιοριστικές ή αποφρακτικές πνευμονοπάθειες που καταλοίπουν σοβαρού βαθμού αναπνευστική ανεπάρκεια η οποία χρήζει οξυγονοθεραπείας
14. Οι πάσχοντες από νεανικό σακχαρώδη διαβήτη με επιπλοκές και ινσουλινοθεραπεία
15. Οι ακρωτηριασμοί μελών
16. Οι υπάλληλοι που έχουν κριθεί από υγειονομικές επιτροπές (ΚΕΠΑ) με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω και στους οποίους δεν έχει λυθεί η εργασιακή σχέση με τον οργανισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου