Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Νέες απεργίες απο τους Γερμανούς μηχανοδηγούς

Ας διαβάσουν οι Έλληνες μηχανοδηγοί πως είναι ο συνδικαλισμός και τι διεκδικεί και ας συγκρίνουν....
Οι Γερμανοί μηχανοδηγοί μέλη του συνδικάτου GDL αποφάσισαν μετά απο ψηφοφορία που συμμετείχαν 20.000 εργαζόμενοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.  Ο εκπρόσωπος της GDL  Gerda Seibert  μετά την ψηφοφορία είπε ότι οι μηχανοδηγοί επιμένουν στα αιτήματα  τους για

αύξηση 5% και μείωση των ορών εργασίας κατά 2, στις 37 ώρες εβδομαδιαίως.
Οι κινητοποιήσεις είναι  ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.Λίγο πριν καταμετρηθούν οι ψήφοι η DB προσπάθησε να αποτρέψει τις νέες κινητοποιήσεις.Πρότεινε να υπάρξει αναμονή για Νομοσχέδιο που θα καταθέσει η Κυβέρνηση για το θέμα.Μέχρι τότε πρότεινε αυξήσεις 2%.
Ο Πρόεδρος του GDL Claus Weselsky απάντησε  πως η DB θα έπρεπε να είχε καταλάβει πως οι μηχανοδηγοί δεν αστειεύονται με τις τελευταίες απεργίες. Κανείς απο μας δεν θα υποχωρήσει είπε.


ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Πραγματικά μοιραίες....

1 σχόλιο:

  1. Κι εμείς έτσι δεν κάνουμε;Ειδικά οι συνδικαλιστές μας που είναι αυτοί που υποτείθεται οτι οδηγούν το καράβι-και εννοώ της συγκυβέρνησης-που αγωνίζονται για τους μηχανοδηγούς διαλέγοντας άλλος τα τραινάκια του και άλλος τη μανουβρίτσα του. Άξιος ο μισθός τους .Ευτυχώς που πιάνουν τόπο τα λεφτά που πληρώνουμε κάθε μήνα για τις ανάγκες του σωματείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή