Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση σιδηροδρομικών με Δήμαρχο Πατρας

Πριν απο λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας σιδηροδρομικών με τον Δήμαρχο Πάτρας κ . Πελετιδη.
Στην συνάντηση  τονίστηκε η ανάγκη για της διατήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής και του Προαστιακού Πάτρας και ζητήθηκε
η συμπαράσταση του Δημάρχου για να μην κλείσει η γραμμή λόγω των έργων στον σιδηροδρομικό και οδικό άξονα αλλά και να προχωρήσει η επέκταση προς Κάτω Αχαΐα.
Ο δήμαρχος τόνισε πως στις μεταφορές πρέπει να παίζει πρωτεύοντα ρόλο ο σιδηρόδρομος. Λόγω των έργων που χρηματοδοτούνται απο την ΕΕ και έχουν συγκεκριμένο σχεδιασμό και δύσκολα μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις στον άξονα απο τους Δήμους.
Για την επέκταση προς Κάτω Αχαΐα είπε πως έχουν γίνει συναντήσεις για το θεμα και πως  έχει ειπωθεί από την πολιτική ηγεσία πως το έργο θα προχωρήσει το συντομότερο.( έχουν γίνει 3 επίσημες συναντήσεις είπε ο Δήμαρχος).
Για τον Προαστιακό είπε πως  η διαβεβαίωση είναι πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα έργα αλλά παράλληλη λειτουργία του μέσου. Επιπλέον η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον Προαστιακό και θα είναι δύσκολο να πάρει κάποιος την απόφαση για κάτι διαφορετικό.
Τα πάντα ωστόσο εξαρτώνται από τον συσχετισμό δυνάμεων , πρόκειται για ταξική πάλη η οποία συνεχίζεται Καθημερινά. Δεν ειναι τυχαίο είπε  για παράδειγμα οτι δεν γίνονται προσλήψεις.
Οι τοπικοί συνάδελφοι αναφέρθηκαν σε τοπικά προβλήματα ( ισόπεδες διαβάσεις , στέγαστρα σε στάσεις) αλλα και  στην έλλειψη προσωπικού σε κρίσιμους τομείς ( τεχνίτες - μηχανοδηγοί - κίνηση ) αλλά και στην επέκταση προς Αραχωβιτικα.
Κουβέντα έγινε και για τις αποθήκες του ΟΣΕ στον Άγιο Ανδρέα και την αξιοποίηση τους απο την Δημαρχία.
Οι απόψεις είναι ταυτόσημες είπε ο Δήμαρχος κλείνοντας την συζήτηση και θα συνεχίσουμε απο κοινού την προσπάθεια.
Το παρών έδωσαν απο την ΠΕΠΕ οι Γενιδουνιας Κ,  Θανασιας Π, Αγγελοπουλος Νίκος  και Παρασκευοπουλος Αντωνης.
Επίσης ο Πρόεδρος του Πελοπονησιακού Λεχουριτης Ανδρέας, ο Γενικός Γραμματέας Κόκλας Χαράλαμπος, ο  Ταμίας Γεράσιμος Μαυραντώνης και το μέλος του ΔΣ Πηλιος Σταύρος , ο Ανδρέας Ταβουλάρης (προεδρος Τοπικού παραρτήματος ), ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΑ Θανάσης Μοδές .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου