Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Παρέμβαση της ΠΟΣ στο ΔΣ του ΟΣΕ

Παρέμβαση του Προεδρείου της ΠΟΣ και του εκπροσώπου εργαζομένων Θανάση Λεβεντη είχαμε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ . Επικοινωνήσαμε με
μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας και με τον εκπρόσωπο εργαζομένων και πληροφορηθήκαμε οτι μετά τις παρεμβάσεις η συζήτηση του θέματος για την εργολαβία για τους πασακιοφυλακες  αναβλήθηκε.
Όπως μάθαμε μετά τις τοποθετήσεις όλων  των συνδικαλιστών  αναπτύχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ έντονος προβληματισμός για το κατά πόσο ΑΜΟΙΓΩΣ σιδηροδρομικές εργασίες θα πρέπει να δίνονται με μορφή εργολαβιών( σύγχρονα σκλαβοπάζαρα).
Κλείνοντας τονίζουμε ότι είναι θετικό ότι η ομόφωνη και ομόθυμη στάση της ΠΟΣ στο σημερινό θέμα  αλλά και οι τεκμηριωμένες απόψεις του εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ ,κατάφεραν να συνεισφέρουν στο να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
Άποψη μας είναι ότι πρέπει να συνεχιστούν οι δράσεις προς την κατεύθυνση της λειτουργίας του σιδηροδρόμου προς όφελος του πολίτη και με επαγγελματίες σιδηροδρομικούς που θα εργάζονται με συγκροτημένα δικαιώματα σε αυτόν.
Το επόμενο διάστημα οι σιδηροδρομικοί θα αντιμετωπίσουμε το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και είναι απολύτως βέβαιο ότι θα χρειαστεί η ενότητα και η συντονισμένη προσπάθεια και δράση σε συνεργασία με ολους τους φορείς για την ανατροπή της πολιτικής αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου