Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Τι συζητήθηκε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ - Αναλυτική Ενημέρωση


Έπειτα απο πρόταση της Εξέλιξης και μετά το θέμα που είχε αναδείξει το στέκι της έλξης οι 3 συνάδελφοι που είχαν ξεχαστεί απο την δικαστικές αποφάσεις (2 στην Λάρισα και 1 στο ΜΑΙ)θα λάβουν ποσό απο το ΤΑΠΕΛ όπως και ο συνάδελφος απο το ΜΑΙ. Η πρόταση ψηφίστηκε απο

όλες τις παρατάξεις.


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μετά την ψηφοφορία για το θέμα συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ έτρεχαν να ενημερώσουν τηλεφωνικά τους ενδιαφέρομενους προς άγραν ψήφων. 
Το θέμα αναδείχτηκε απο το στέκι της έλξης και πήγε στο ΔΣ απο μια παράταξη.Τον Αύγουστο η ΑΣΚΕ είχε ξανασυζητήσει το θέμα για τον μηχανοδηγό του ΜΑΙ αλλά δεν είχε παρθεί απόφαση.
Είμαστε πολλαπλά χαρούμενοι που βοηθήσαμε απο αυτήν εδώ την γωνιά για την επίλυση ενός θέματος που δημιουργούσε αδικίες.

Είναι απίστευτο όμως αυτό που γίνεται κάθε φορά με το ΤΑΠΕΛ και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι με την ανέχεια των συναδέλφων.
Επίσης απο την Εξέλιξη προτάθηκε στα πρότυπα της λειτουργίας του συνδικάτου της ΟΣΥ να δοθεί ποσό απο το ΤΑΠΕΛ για να ενισχυθούν οι δωροεπιταγές των μηχανοδηγών.Το ποσό θα μπορέσει να προσδιοριστεί στην προσεχή συνεδρίαση του ΣτΑ στα Καλάβρυτα στις αρχές Δεκέμβρη.

Ο συνάδελφος Γκαντιτζικίδης διαμαρτυρήθηκε για τα κυκλώματα εργασίας και εξέφρασε τα ερωτηματικά πολλών μηχανοδηγών για το πλαφόν στις υπερωρίες.
Ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι τα θέματα θα λυθούν και οι μηχανοδηγοί θα πληρωθούν όλα τα χρήματα.
Στις 3 Νοεμβρίου θα γίνει συνεδρίαση του ΔΣ στην Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα θα γίνει συνέλευση ενώ στις 4 Νοεμβρίου το Σωματείο θα βρεθεί στην Δράμα και στις 5 Νοεμβρίου στην Λάρισα.

Υπήρξε ξεκάθαρη (και πάλι) διαφωνία στον τρόπο λειτουργίας του Σωματείου με τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να επιμένουν στην λογική τους, τα θέματα αυτά είναι γνωστά στο σύνολο τους.
Για το θέμα των ρούχων συστήθηκε τριμελής επιτροπή απο την ΠΕΠΕ για να παρακολουθήσει την εκτέλεση και πορεία της υπόθεσης.
Η επιτροπή αποτελείται απο τους Αλτή,Φιλιπόπουλο και Αθανασόπουλο Διονύση.

Δεν μπήκε σε ψηφοφορία πρόταση της ΑΣΚΕ για να βγάλει ανακοίνωση η ΠΕΠΕ για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη.

Συζητήθηκε το θέμα του Διαδικτύου με τις γνωστές διαφωνίες ,όπως τις αντιλαμβάνεται ο  κάθε μηχανοδηγός ξεχωριστά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου