Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Κλιμακωνουν τις κινητοποιήσεις οι Γερμανοί μηχανοδηγοί - Νεα αιτήματα

Διαβάστε όλα τα αιτήματα των μηχανοδηγών που ζητούν μεταξύ άλλων και πλαφόν στις υπερωρίες και συγκρίνεται με την δράση του δικού μας Σωματείου! Μοιραίες πραγματικά συγκρίσεις....
Οι Γερμανικοί Σιδηροδρομικοί αρνήθηκαν τις
προτάσεις του GDL για την ΣΣΕ των μηχανοδηγών.
Παρά τις 2 τελευταίες στάσεις εργασίας η DB αρνείται να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίες,ενώ πλέον η Γερμανική Εταιρεία θέλει να προχωρήσει σε συμφωνία με το Συνδικάτο ECG(Εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο).
Μέχρι τότε θα πρέπει να αρκεστούν σε μια αύξηση 2% την οποία δεν αποδέχεται το Σωματείο Μηχανοδηγών.Το προσωπικό στα τρένα δικαιούται καλύτερες αμοιβές και καλύτερα ωράρια είπε ο Πρόεδρος της GDL.

Η απεργία γίνεται σε όλη την DB
Στην απεργία συμμετέχουν όλα τα μέλη της GDL και θα η διάρκεια της είναι απο τις 2 το μεσημέρι σήμερα μέχρι τις 4 αύριο 16 Οκτώβρη.

Τι απαιτεί η GDL
5% Αύξηση στο μισθό και 2 μισθολογικά κλιμάκια άνοδο σε όσους εργάζονται απο 30-35 χρόνια (περίπου 60 E το κλιμάκιο)
Εβδομαδιαία εργασία 37 ωρών αντί 39 που ειναι σημερα.
1 ώρα λιγότερες μηχανοδηγησης μέσα στα τρένα.
Ετήσιο πλαφόν στις υπερωρίες 50 ώρες , προσαύξηση της τάξης του  50% για την παράταση της βάρδιας.
Η προσέλευση μετα απο άδεια να ειναι στις 6 το πρωί το ελάχιστο ενώ όταν προβλέπονται αναπαύσεις το Σαββατοκύριακο, η λήξη την Παρασκευή να μην ειναι ποτέ μετα τις 22.00

 Τα αιτήματα παρουσιάζονται ως ανταποδοτικά στην κερδοφορία της DB καθώς η GDL θεωρεί οτι αυτη προκύπτει απο την εργασία των μηχανοδηγών. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένος είπε ο Προεδρος του συνδικάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου