Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Καμπανάκι της ΕΕ, στην Ρουμανία, για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων

Η Επιτροπή κάλεσε τη Ρουμανία να εναρμονίσει όλους του εθνικούς κανόνες με την οδηγία 2004/49/ΕΚ για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Το αίτημα αυτό αφορά την ανεξαρτησία της αρχής ασφάλειας και του φορέα διερεύνησης.
Η νομοθεσία της ΕΕ στοχεύει στην
ανάπτυξη μιας κοινής προσέγγισης στο θέμα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, έτσι ώστε όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα της ΕΕ να διαθέτουν συνεπή υψηλά επίπεδα ασφάλειας και οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια σε αυτά.

Η θέσπιση απαιτήσεων ασφάλειας στο σύστημα σιδηροδρόμων περιλαμβάνει την ασφαλή διαχείριση των υποδομών και της διεξαγωγής της κυκλοφορίας, των ρόλων και των αρμοδιοτήτων των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων και των διαχειριστών υποδομών καθώς και τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση.

Επιπλέον, πρέπει να διασφαλίζονται ένα κοινό ρυθμιστικό πλαίσιο ασφάλειας, η ρύθμιση, η διαχείριση και η εποπτεία της ασφάλειας, καθώς και οι ανεξάρτητες διερευνήσεις των ατυχημάτων. Η νομοθεσία αυτή θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από τον Απρίλιο του 2006. Η Επιτροπή κίνησε τη διαδικασία παράβασης κατά της Ρουμανίας για την υπόθεση αυτή τον Φεβρουάριο του 2013. Αποστέλλεται τώρα αιτιολογημένη γνώμη (το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας παράβασης της ΕΕ).

Η Ρουμανία έχει προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει στην Επιτροπή. Αν η Ρουμανία δεν αντιδράσει ικανοποιητικά, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου