Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ολοκλήρώθηκε η συνάντηση ΠΟΣ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣ με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το στέκι επικοινώνησε με μέλη του Προεδρείου και μεταφέρει το τι συζητήθηκε. Αναλυτικότερα 

  • Για το φλέγον θέμα των προσλήψεων  στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο κ.Ζηλιασκόπουλος,εμφανώς πεσμένος και από τις τελευταίες επερωτήσεις στην Βουλή, τόνισε ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Για να εντείνει την προσπάθεια ακόμα ποιο πολύ το ΔΣ της εταιρείας θα πάρει απόφαση για το θέμα και θα την κοινοποιήσει στα αρμόδια Υπουργεία. Επιβεβαίωσε το ότι η εταιρεία έχει κινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή μεταταχθέντων μηχανοδηγών.
  • Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης ενημέρωσε πως δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος του έτους , ενώ είπε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από τους 3 αρχικά συμμετέχοντες.
  • Για το θέμα με τις εκχωρήσεις σημείων πώλησης εισητηρίων σε ιδιώτες είπε πως έχει μπεί κάποια σειρά στο θέμα και έχει δημιουργηθεί ομάδα ελέγχου για την εποπτεία των ιδιωτών.Τόνισε πως αν δεν γίνουν προσλήψεις θα αναγκαστεί να μεταφέρει το προσωπικό πάνω στα τρένα(όπου υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι σε σημεία πώλησης).
  • Αποδέχτηκε εν μέρει το πρόβλημα με την έλλειψη συντονισμού σε θέματα έκτακτων συμβάντων και ζήτησε να το δουν μαζί με την ΠΟΣ.
  • Για το θέμα του επικίνδινου και ανθυγιεινού επιδόματος (οι 5 μήνες που δεν πληρώθηκαν  από 01.01.2013- 31.05.2013) είπε πως θα πρέπει να γίνει τροπολογία στην Βουλή.
  • Για το θέμα της μισθολογικής ένταξης των πτυχιούχων  Τ.Ε. σύμφωνα με τον Νόμο 4024/2011 απάντησε πως η Νομική Υπηρεσία έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά. Ίσως το θέμα πάρει την δικαστική οδό μετά την αντίδραση της ΠΟΣ ,ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο για προσφυγή στον ΟΜΕΔ ή στο ΣΕΠΕ.
  • Για  τους απλήρωτους εργαζομένους στα κυλικεία  των τρένων απάντησε πως γνωρίζει το θέμα,αλλά ο εργοδότης έχει προσκομίσει βεβαίωση ότι έχει καταβάλει τις αμοιβές.Για το θέμα των κλιναμαξών είπε πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξετάζει την επαναδρομολόγηση τους αλλά περιμένει την ΕΕΣΣΤΥ για τα βαγόνια. Δεν μπορεί να απαντήσει η Διοίκηση για το θέμα της επαναπρόσληψης των απολυμένων ,είναι θέμα του ιδιώτη που θα αναλάβει την εργολαβία είπε
  • Για τα κομμένα δρομολόγια απάντησε πως θα επανέλθουν μετά την ολοκλήρωση του μεταφορικού έργου στην Θράκη – Μακεδονία (μεταφορά τεύτλων) επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα έγραφε το στέκι για τις πραγματικές αιτίες. Θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή και η ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροκίνησης.
  • Για τον θέμα των αδειών που κοπήκαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο είπε ότι αυτή είναι η γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Προσωπικού και θα ξαναρωτήσει για το θέμα
  • Για το θέμα των βοηθημάτων και την κατ εξαίρεση χορήγηση τους από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ( σε έκτακτη περίπτωση) είπε πως ότι έγινε έγινε με δική του πρωτοβουλία γιατί σκέφτεται πρώτα από όλα τον άνθρωπο.Δεν απάντησε στο ότι εκρεμμούν αιτήσεις συναδέλφων από τον Ιούνιο.
  • Στο θέμα της μη σωστής λειτουργίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ(Αναξιοκρατία- μη ισονομία)  αρκέστηκε να καταδικάσει τις περιπτώσεις και να πεί πως προσπαθεί να λύνει όσα προβλήματα έρχονται εις γνώση του. Δεν απάντησε για το αν θα προαχθούν άμεσα (αν δηλαδή θα γίνουν προαγωγές) οι συνάδελφοι που έχουν τοποθετηθεί με προφορικές εντολές σε θέσεις ευθύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου