Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ξανασφύριξε το τουριστικό τρένο στην Αργολίδα

Οι Άγγλοι κατεβαίνοντας από το τρένο κοιτούσαν απορρημένοι τα χάλια του σταθμού, όσο μπορούσαν να διακρίνουν φυσικά μέσα στο μαύρο σκοτάδι που επικρατούσε.Πάει ενάμισος χρόνος περίπου από τότε που σφύριξε το τελευταίο τουριστικό τρένο στην Αργολίδα. Οι Άγγλοι Φίλοι του Σιδηροδρόμου που είχαν κάνει αντίστοιχη εκδρομή και πέρσι τον Απρίλιο, αποφάσισαν να επαναλάβουν το εγχείρημα φέτος, οργώνοντας κυριολεκτικά το αδρανές μέχρι σήμερα δίκτυο της Πελοποννήσου.

Ξεκίνησαν την Κυριακή από την Πάτρα για να επισκεφθούν διαδοχικά την Αρχαία Ολυμπία, τον Πύργο, την Κυπαρισσία, την Καλαμάτα και την Αρχαία Μεσσήνη. Σήμερα, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, το τρένο μπήκε στο Ναύπλιο, όπου και αποβίβασε τους Άγγλους τουρίστες, οι οποίοι θα διανυκτερεύσουν για δύο βράδια στην πόλη.
Οι Άγγλοι κατεβαίνοντας από το τρένο κοιτούσαν απορρημένοι τα χάλια του σταθμού, όσο μπορούσαν να διακρίνουν φυσικά μέσα στο μαύρο σκοτάδι που επικρατούσε.
Το τρένο που αποτελείται από δύο μηχανές Alco (A 9101 & A 9105) και τρία επιβατηγά βαγόνια, αποχώρησε σήμερα από το Ναύπλιο για λόγους ασφαλείας, καθώς ο χώρος δεν παρείχε τη δυνατότητα φύλαξής του τις νυχτερινές ώρες. Ο συρμός θα παραλάβει τους τουρίστες πάλι το Σάββατο από την Κόρινθο, όπου και θα ξαναπεράσει από το Ναύπλιο, στο δεύτερο σκέλος της εκδρομής, στο οποίο θα έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν και Έλληνες, πληρώνοντας το αντίτιμο των 50 ευρώ μέσα στο τρένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου