Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ειδήσεις απο την χτεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρόλου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν πολλοί σιδηροδρομικοί την ενημέρωση που τους έγινε από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποτελείτο από τους βουλευτές Δ. Στρατούλη και Ν. Χουντή.
Ξεκάθαρη η τοποθέτηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ προς πάσα κατεύθυνση δια στόματος Στρατούλη:

"όποια κομμάτια του σιδηρόδρομου ιδιωτικοποιηθούν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τα ξαναπάρει πίσω!!!!"

Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στο Οικονομικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις επιπτώσεις που θα έχουν οι μνημονιακοί Νόμοι στις συντάξεις και το εφάπαξ απο την 1 Γενάρη του 2015.
Η κατώτερη σύνταξη θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τους ΗΔΗ ψηφισμένους Νόμους στα 392 Ευρώ ,ενώ η ελάχιστη εγγυημένη στα 320 Ευρώ είπε ο κ. Στρατούλης καλώντας σε συστράτευση για την ανατροπή της 3ης μνημονιακής Κυβέρνησης.
 Mε την τελευταία πράξη Νόμου που καταθέσαμε στην Βουλή είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόμαστε για την επαναφορά του  εργατικού δικαίου και την αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με την επαναφορά των αρχών της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, της μετενέργειας καθώς και του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του ΟΜΕΔ. Έτσι θα μπει «φρένο» στις μειώσεις μισθών και θα δοθεί η δυνατότητα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τους αγώνες του και με τις ΣΣΕ ως εργαλείο να διεκδικήσει όσα έχασαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια του Μνημονίου. Βεβαίως θα πρέπει και τα συνδικάτα να κάνουν κτήμα τους τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ είπε.  

Μεγάλη εντύπωση και αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Νίκου Χουντή που τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικαλεστεί άρθρο του Συντάγματος της ΕΕ που προβλέπει αποζημιώσεις σε χώρες που έχουν υποστεί ζημιές απο τις πολιτικές της Ένωσης(...Τρόικα) για να θυμίσει στους Ευρωπαίους την υποχρέωση τους απέναντι στην Ελλάδα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας κάλεσαν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σε συμμετοχή και δράση απαραίτητα συστατικά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και ο Πρόεδρος της ΠΟΣ , Παναγιώτης Παρασκευόπουλος,  ο οποίος ζήτησε την συνεχή παρέμβαση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα θέματα που απασχολούν τους σιδηροδρομικούς.(ιδιωτικοποιήσεις,εφάπαξ κτλπ).

Στις τοποθετήσεις τους οι σιδηροδρομικοί εξέφρασαν την αγωνία τους για την επίσπευση της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών το προσεχές διάστημα και ζήτησαν απο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενεργή στήριξη μέσα και έξω απο το Κοινοβούλιο στο προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου