Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Κόβουν προνόμια από τους συνδικαλιστές

Ολόκληρο το δημοσίευμα απο το σημερινό Έθνος.
Πρόκειται σαφώς για μια ακόμη αντιδημοκρατική πρωτοβουλία της 3ης μνημονιακής Κυβέρνησης.
Στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου μετά από 32 χρόνια είναι έτοιμη να
προχωρήσει η κυβέρνηση.Η «βεντάλια» των προτεινόμενων αλλαγών περιλαμβάνει την επανεξέταση όλων των συνδικαλιστικών προνομίων, την αλλαγή του τρόπου προκήρυξης των απεργιών αλλά και τη διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση των συνδικάτων.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει πλαφόν επτά ημερών για τις συνδικαλιστικές άδειες, απολύσεις σε περίπτωση απουσίας από την εργασία ή απιστίας και διεύρυνση στις 48 ώρες του χρόνου προειδοποίησης για την κήρυξη απεργίας. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας.

Οι συνδικαλιστές θα απολύονται αν υπάρχει ποινικό αδίκημα η απιστία ενώ θα ελέγχονται για απουσίες άνω των 7 ημερών απο ειδική επιτροπή που θα μετέχουν και εκπρόσωποι των εργοδοτών.(για το αν ήταν δικαιολογημένη η απουσία του). Επίσης αν εργαζόμενος εκλέγεται στο Προεδρείο σωματείου ο εργοδότης θα αξιολογεί -αν ο συγκεκριμένος υπάλληλος υπηρετεί σε θέση ευθύνης - αν απο την απουσία του προκαλείται πρόβλημα στην εταιρεία και σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορεί να τον μεταθέτει!
Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ελέγχει τα ποσά που δίνονται στα Σωματεία και τις δαπάνες τους.
Η προειδοποίηση της απεργίας θα πρέπει να γίνεται 48 ώρες πριν την πραγματοποίηση της ενώ η προστασία έναντι των απολύσεων θα δίνεται μόνο για τα 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ανεξαρτήτως του πόσοι συνολικά αποτελούν το Προεδρείο η πόσοι εργαζόμενοι ειναι μέλη σε κάθε συνδικάτο.
Το προσωπικό ασφαλείας θα δίνεται μια φορά τον χρόνο και όχι σε κάθε απεργία.
Τέλος θεμα υπάρχει και για τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν συνδικαλιστές σε χώρους εργασιας.στοχος ειναι να περιοριστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου