Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Αναφορά Δημήτρη Κασκαντίρη για συνθήκες μέσα στα τρένα

Ο συνάδελφος Δημήτρης Κασκαντιρης (κλάδος κίνησης )μας έδωσε προς δημοσίευση αναφορά του για τις συνθήκες στην αμαξοστοιχία 600/601 άλλα και διαμαρτυρία του προς το Σωματείο του για άνιση μεταχείριση.
Στην αναφορά του αναφέρει
Οτι οι συνθήκες εργασίας στην αμαξοστοιχία 600 και 601 είναι τραγικές τουλάχιστο με πολλούς αλλοδαπούς επιβάτες, ιδιαίτερα στην αμαξοστοιχία 601. Κάνει λόγο για βρωμιά και δυσοσμία στους χώρους του τρένου με αποτέλεσμα να επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους.
Ο συνάδελφος εκφράζει και την ανησυχία του για τυχόν μεταδοτικές ασθένειες (έμπολα) που μπορούν να μεταφερθούν σε μαζικούς χώρους όπως τα τρένα , ιδιαίτερα όταν επικρατούν τέτοιες συνθήκες.
Στην συνέχεια της αναφοράς ο συνάδελφος θεωρεί οτι τυγχάνει  άνισης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους συναδέλφους της κίνησης ,που αν και έχουν την ειδικότητα του συνόδου απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα λαμβάνοντας όμως και το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα με την σύμφωνη γνώμη του Σωματείου . Πρέπει το ΔΣ της ΠΕΠΑ να τους φέρει να εργαστούν σε ενα τέτοιο περιβάλλον που εγκυμονεί όλους αυτούς τους κινδύνους αναφέρει.
Επειδή και εμείς έχουμε οικογένεια καταλήγει, και θέλω  να ζήσω  ,απαιτώ - τη στιγμή που δίνετε το επίδομα- να έχω και εγώ τις ίδιες συνθήκες εργασίας. Δεν μπορώ να δουλεύω κάτω απο αυτές τις συνθήκες και να αμείβονται οι άλλοι για μένα. Θεωρώ - αισθάνομαι τον εαυτό μου μεγάλο κορόιδο.

Ο συνάδελφος κλείνει την αναφορά του γράφοντας...
Όσο ζω κ ανασαίνω την αγάπη μου θα δίνω,χειροκρότημα δεν θέλω. Θέλω άγνωστος να μείνω.

3 σχόλια:

  1. πες τα ρε Τζιμη που αλλοι τα κονομάνε και τα ξυνουν και αλλοι κανουν τις χαμοδουλειες,να τους χαιρεστε τους λεφτοσυνδικαΣΛΗΣΤΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρι να την εδινες κ αλλου την αγαπη σου Τζιμακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο για την αγαπη μαλλον καποιος ειχε κανει κοπανα στο μαθημα των θρησκευτικων οπου ο Χριστος αναφερει οτι η αληθινη αγαπη ειναι η αγαπη που δινουμε ανιδιοτελως και χωρις φθονο! Ευτυχως που ο καλος Θεος δεν λησμονει και ολοι τελικα παιρνουμε καποια στιγμη στη ζωη μας αυτο που δινουμε! Οσο για τους ληστες υπαρχουν παντου...... Στην καρδια μας, στη ζωη μας, στην τσεπη μας. Καποιοι το ξερουν καλα αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή