Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

M. Χρυσοχοίδης σε ΠΕΠΕ > Δεν προχωράει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πρέπει να βρούμε ένα plan b , έχω ήδη μιλήσει με το ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα. Ο Υπουργός προσήλθε στην συνάντηση με το Σωματείο μας και εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στον σιδηρόδρομο και τις καθημερινές διαμαρτυρίες επιβατών αλλά και τις απανωτές επερωτήσεις στην Βουλή.Επικρατεί μια λογική του προσωρινού που δεν αφήνει τα πράγματα να προχωρήσουν είπε.Επιπλέον ο Υπουργός είπε 

Ότι για τις προσλήψεις θα συννενοηθεί  άμεσα με τον κ. Μητσοτάκη για να προκηρυχτούν θέσεις μηχανοδηγών. Το Σωματείο στην συνάντηση του έδωσε χαρτί με  τις οφειλόμενες αναπαύσεις μέχρι 31 Αυγούστου οι οποίες είναι 3627 τονίζοντας ότι άλλες 1000 πληρώνονται κάθε μήνα σε μηχανοδηγούς.(όσες αναγράφονταν και στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει τροπολογία στο επόμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών για επιστροφή των μεταταχθέντων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον (9 προς το παρών) , ενώ θα ανοίξει η διαδικασία για εσωτερικές μετατάξεις απο τον Όμιλο ΟΣΕ .

Για το θέμα του επιδόματος ευθύνης αναγνώρισε το δίκιο αίτημα των μηχανοδηγών ΑΛΛΑ το θέμα θα πάει σε γενικότερη ρύθμιση όπως είπε χαρακτηριστικά,αφού δεν του εγκρίνεται απο τα συναρμόδια Υπουργεία.Προφανώς εννοούσε ότι θα υπάρξει κάποια πρόβλεψη στο νέο μισθολόγιο που θα κατατεθεί τους προσεχείς μήνες, το ίδιο και για τις υπερωρίες κτλπ.

Περιμένουμε Δελτίο Τύπου της ΠΕΠΕ για την συνάντηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου