Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η γαλλική οικονομία “πληγώνει” την SNCF. Οριακή άνοδος εσόδων, μείωση κερδών

Εμφανή είναι τα σημάδια της μηδενικής ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας (στο α' και β΄ τρίμηνο του έτους, η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας ήταν μηδενική, έναντι θετικής κατά 0,2% στο δ΄ τρίμηνο του 2013) στην SNCF.



O γαλλικός όμιλος (δεν έχει παρουσία μόνο στο σιδηρόδρομο, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως τα logistics), ο οποίος έχει εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του έτους αύξηση εσόδων 0,8%, διαμορφούμενα στα 16,014 δισ. ευρώ, έναντι 16,010 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 224 εκατ., έναντι 865 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2013. Η πτώση είχε να κάνει κυρίως με τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούσαν, σε ορισμένες διατάξεις, του νόμου για τη μεταρρύθμιση του σιδηροδρομικού συστήματος.

Η SNCF εκτιμά ότι οι απεργίες κόστισαν στην εταιρεία έσοδα, περί τα 210 εκατ., ενώ αρνητικά συνέβαλε η αύξηση στα τέλη χρήσης του δικτύου, ιδίως για τα TGV.

Ως αποτέλεσμα, η SNCF αποφάσισε να προβεί στην υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων εξοικονόμησης κόστους και μείωσης του αρχικού πλάνου επενδύσεων.

Β. Βεγ.   - metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου