Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση του A.Bλαχογιάννη στην ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών " Εντεταλμένος ΝΑΙ", "Εντεταγμένος ΟΧΙ"

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή - απάντηση του συναδέλφου Αλέξανδρου Βλαχογιάννη στην πρόσφατη ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών με τίτλο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΝΑΙ!!!! «ΕΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΣ» ΟΧΙ. Ολόκληρη η επιστολή >
Σε περιόδους οικονομικής, πολιτικής, συνδικαλιστικής κρίσης, θεσμικής και ηθικής κατάπτωσης, όλα μπορεί να συμβούν. Δυστυχώς η κρίση δεν  εκπορεύεται μόνο από κυβερνώντες και διοικούντες αλλά διεισδύει και σε εκείνους που
νομίζουν πως «διατηρούν το αλάθητο», επενδύουν στο πρόβλημα και όχι στη λύση. Στον κατήφορό τους -μεθυσμένοι από πρόσκαιρες συστημικές, αστικές συνήθειες και ικανοποιήσεις-εξαπολύουν τα βέλη τους επί δικαίων και αδίκων στοχοποιώντας εργαζόμενους, χάριν των μαξιμαλιστικών τους στόχων  που κατ’ αυτούς οφείλουν όλοι ανεξαίρετα να υπηρετούν, αγνοώντας σκόπιμα την ιδεολογική και πολιτική υποχώρηση, πολιτικών και συνδικαλιστικών σχημάτων που έχουν αναγορεύσει σε αυτοσκοπό την κατάληψη της εξουσίας.
Η προσωπική στοχοποίηση υπηρεσιακών στελεχών εκτός του ότι αποδεικνύει την έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι και  να γίνει βούτυρο στο ψωμί εκείνων, που πράγματι στοχεύουν στη συρρίκνωση, την απαξίωση και τον αφανισμό του σιδηρόδρομου και των σιδηροδρομικών.
Ακόμα χειρότερη, η στοχοποίηση ολόκληρης της «ΔΕΦ» μέσω της οποίας στοχοποιείται το σύνολο των εργαζομένων της Διεύθυνσης Προμηθειών και Εφοδιασμού(ΔΙΠΕΦ), αφού είναι γνωστό πως για την ολοκλήρωση του έργου μιας προμήθειας ή υπηρεσίας, εμπλέκεται από διάφορες θέσεις το σύνολο σχεδόν του -«υπηρετόν» κατά τον συντάκτη -προσωπικού και των στελεχών της διεύθυνσης.
Ο «εντεταγμένος», -ισχυρίζομαι πως είμαι ανένταχτος-  η ελληνική γλώσσα μάλλον θα έλεγε «εντεταλμένος», Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προμηθειών και Εφοδιασμού - και όχι «Διευθυντής της ΔΕΦ» (οι λεπτομέρειες αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του κειμένου και του συντάκτη του)- και η Διεύθυνση, δεν προδιαγράφουν τις απαιτήσεις και δεν προκαλούν διαγωνισμούς. Δέχονται τα αιτήματα  των άλλων διευθύνσεων και υπηρεσιών του ΟΣΕ, τα οποία συνοδεύονται από την τεχνική περιγραφή ή τις προδιαγραφές του αιτούμενου υλικού ή υπηρεσίας. Ο ρόλος της ΔΙΠΕΦ εξαντλείται στη σύνταξη της διακήρυξης, σύμφωνα με το αίτημα και στην τήρηση των νόμιμων περί προμηθειών διαδικασιών και στην ολοκλήρωσή τους με την σύνταξη και την υπογραφή της προκύπτουσας σύμβασης από το αρμόδιο , σύμφωνα με το σύστημα εξουσιοδότησης όργανο του ΟΣΕ.
Ο «εντεταγμένος Διευθυντής της ΔΕΦ» είναι εκείνος που αντιλήφθηκε πως στο αίτημα της υπηρεσίας για τη διενέργεια διαγωνισμού για τη φύλαξη των Ισόπεδων Διαβάσεων, δεν περιλαμβανόταν η πρόνοια της εκπαίδευσης σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό  του ΟΣΕ και την έθεσε ως απαράβατο όρο της διακήρυξης-θεωρώ πως κάτι πρέπει να γνωρίζει ο συντάκτης της ανακοίνωσης …έτσι δεν είναι;;-
Διαχειριστής της σύμβασης σύμφωνα με τον Κανονισμό αλλά και τους όρους της διακήρυξης είναι ο αποδέκτης της προσφερόμενης υπηρεσίας, που εκτελεί με συνέπεια το έργο του και δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή και σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΟΣΕ, φύλαξη των Ισόπεδων Διαβάσεων από τον ανάδοχο, όπως άλλωστε προβλέπει και η «έκνομη» σύμβαση.
Όσον αφορά την στοχοποίηση του «εντεταγμένου Διευθυντή ΔΕΦ», θα ήθελα να διαβεβαιώσω το Δίκτυο και το συντάκτη της ανακοίνωσης πως πράγματι ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προμηθειών και Εφοδιασμού είναι ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ:
Να τηρεί και να εφαρμόζει τα νόμιμα σε όλη τη διαδικασία της διενέργειας των διαγωνισμών για προμήθειες και υπηρεσίες, σύμφωνα με τα αιτήματα και τις απαιτήσεις των υπηρεσιών του ΟΣΕ.
Να υπηρετεί τα συμφέροντα του ΟΣΕ όπως αυτά απορρέουν από την υπαλληλική και ιεραρχική του σχέση, εκτιμώντας πως με χρηστή διοίκηση και διαχείριση εξυπηρετούνται και αυτά των εργαζομένων.
Να συμβάλλει στη διατήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, να παραμένει  ανοιχτός και σε λειτουργία ο σιδηρόδρομος, να είναι ανταγωνιστικός και να υπηρετείται από επαγγελματίες σιδηροδρομικούς.
Να αναλύει την πραγματικότητα, να αντιλαμβάνεται τι σημαίνει στρατηγική και τι τακτική για ανοιχτό σιδηρόδρομο, στις εξαιρετικά δύσκολες σημερινές συνθήκες.
Να μην υπαναχωρεί από τις αρχές  του για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των εργαζομένων, όντας και ο ίδιος αναπόσπαστο κομμάτι τους.
Να βελτιώνει συνεχώς και παρά τις αντίξοες  συνθήκες τις προσφερόμενες υπηρεσίες της Διεύθυνσης που έχει την τιμή να είναι προϊστάμενος, σε συνεργασία με όλους τους συνεργάτες-εργαζόμενους σε αυτή.
Να υπηρετεί τα συμφέροντα του Οργανισμού,  με συνεχή και αδιάκοπη διαπραγμάτευση.
Να επιταχύνει τις διαδικασίες εκποίησης του άχρηστου σιδηροδρομικού τροχαίου και μη υλικού που ορέγονται πολλοί, εξασφαλίζοντας σημαντικούς οικονομικούς πόρους στον Οργανισμό.
Εντέλλεται να παραμένει πιστός σε διαχρονικές αρχές και αξίες και με προσωπικό κόστος ενίοτε, επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς, τις απειλές και τους υπαινιγμούς στον συντάκτη και σε εκείνους που τις αποδέχονται και αναπαράγουν.
Η διαδρομή μου στον εργασιακό βίο, η κοινωνική ένταξη και συμμετοχή στα κινήματα από τα φοιτητικά μου χρόνια, η επιστημονική και επαγγελματική μου πορεία και η υπηρέτηση  θεσμών από τη θέση του Προέδρου ή του εκπροσώπου, η πολιτική μου ενασχόληση και η έκθεσή μου στο προσκήνιο του δημόσιου πολιτικού βίου, αποτελούν την ασπίδα μου έναντι κάθε λασπολόγου  και κακοπροαίρετου κριτή.
Τους διαβεβαιώνω και τους προειδοποιώ:
ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ.
                                                                                            
Αλέξανδρος Απ. Βλαχογιάννης
Προϊστάμενος Διεύθυνσης Προμηθειών και Εφοδιασμού

Υ.Γ.  Ακόμα και τούτη  τη στιγμή θεωρώ αδιανόητο τα αναγραφόμενα στην ανακοίνωση του Δικτύου να αποτελούν θέσεις μιας αριστερής δημοκρατικής συνδικαλιστικής παράταξης. Θα ήθελα να πιστέψω πως είναι έργο εμπαθούς, πολιτικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά ημιμαθούς συντάκτη, τον οποίο οφείλει να αποδοκιμάσει το Δίκτυο, αποκαθιστώντας ηθικά, πολιτικά και υπηρεσιακά τους εργαζόμενους της ΔΙΠΕΦ.
Αποδέκτης:
1.Δίκτυο Σιδηροδρομικών
Κοινοποίηση:
1.Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ
2.Μέλη Δ.Σ ΟΣΕ
3.κ. Αθανάσιο Λεβέντη-εκπρόσωπο εργαζομένων στο Δ.Σ ΟΣΕ.
4.Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών(ΠΟΣ)
5.Συνδικαλιστικές παρατάξεις(μέσω ΠΟΣ)
6.ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου