Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ειδήσεις απο την συνάντηση για την ιδιωτικοποίηση της φύλαξης των διαβάσεων

Πραγματοποιήθηκε χτες η συγκέντρωση για θέματα που αφορούν τη συντήρηση γραμμής και τη φύλαξη ισόπεδων διαβάσεων με συμμέτοχη των προεδρείων  και μελών της διοίκησης της ΠΟΣ , του Λαρισαϊκού και του Πελοποννησιακού.Τονίστηκε η πρόθεση της Διοίκησης του ΟΣΕ  να δοθούν άμεσα για φύλαξη 11 διαβάσεις με σύμβαση 5 μήνης διάρκειας με το ποσό των 300.000 Ε στην οποία προβλέπεται και  η δυνατότητα μονομερούς επέκτασης  από τον ΟΣΕ για 2 μήνες . Το οξύμωρο είναι ότι

στην σύμβαση προβλέπει ότι οι φύλακες θα πρέπει να έχουν δυο χρόνια προϋπηρεσία στην ΦΥΛΑΞΗ  γενικά χωρίς να γίνεται κάποια πρόβλεψη για εκπαίδευση στους σιδηροδρομικούς κανονισμούς.


 Κατά συνέπεια κοινή διαπίστωση ήταν ότι η ιδιωτικοποίηση των διαβάσεων δεν μπορεί να περάσει . Υπάρχουν εκτός των σταθερών θέσεων των σωματείων και της ΠΟΣ για το σιδηρόδρομο και λόγοι τεχνικοί αφού οι διαβάσεις αφορούν καθαρά σιδηροδρομική εργασία με αντικείμενο εξειδικευμένο . Επίσης αναφέρθηκαν οι επιπτώσεις στην ασφάλεια κυκλοφορίας καθώς και θέματα διαδικαστικά , π.χ. αστικής ευθύνης σε περιπτώσεις ατυχήματος .

Εμείς λέμε ότι  κατάσταση αυτή  , με την ιδιωτικοποίηση  σιδηροδρομικού έργου όπως έγινε και στο παρελθόν θα έχει και άμεση επίπτωση στους μηχανοδηγούς και στην καθημερινότητα τους . 

Νομίζουμε ότι και η ΠΕΠΕ πρέπει να πάρει θέση  για ένα θέμα που μας άφορα  ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου