Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Το συνδικάτο των μηχανοδηγών στη Γερμανία αρχίζει διαπραγματεύσεις για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τίποτε δεν πάει χαμένο....Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος,παρά μόνο αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!Το συνδικάτο των μηχανοδηγών GDL που ταρακούνησε συθέμελα το σύστημα των σιδηροδρόμων της Γερμανίας με τις έξι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ότι
θα προχωρήσει σε συνομιλίες αυτό το μήνα με τη γερμανική εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων, την Deutsche Bahn.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του GDL αναφέρει ότι έως τη διεξαγωγή του διαλόγου δεν θα εξαγγελθούν περαιτέρω απεργίες. Το συνδικάτο των μηχανοδηγών ανακοίνωσε επίσης ότι έχει εξασφαλίσει την προσεχή Τρίτη συνάντηση με τα κορυφαία στελέχη της εταιρίας.

Η Deutsche Bahn προχωρώντας σε μια μικρή παραχώρηση προς τους μηχανοδηγούς προσέφερε ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο GDL στη Φρανκφούρτη στις 21 Νοεμβρίου και ταυτόχρονα διαπραγματεύσεις με το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζόμενων στους σιδηρόδρομους, το EVG. Μια αιτία της σύγκρουσης στο χώρο των γερμανικών σιδηροδρόμων θεωρείται η διάσπαση του εργατικού δυναμικού μεταξύ των δύο αυτών συνδικάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, η απεργία του GDL ακινητοποίησε για τρεις ημέρες τα δύο τρίτα των τρένων της Deutsche Bahn. 

Το συνδικάτο των μηχανοδηγών ζητεί υψηλότερους μισθούς, λιγότερο χρόνο εργασίας ανά εβδομάδα και το δικαίωμα να διαπραγματευθεί μια συλλογική σύμβαση εργασίας και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον τομέα των σιδηροδρόμων όπως οι σταθμάρχες, οι εισπράκτορες, οι συνοδοί, οι διαχειριστές της κίνησης και άλλοι εργαζόμενοι της Deutsche Bahn.

Η γερμανική εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων απασχολεί συνολικά 307.000 εργαζομένους εκ των οποίων οι 20.000 είναι μηχανοδηγοί ενώ 17.000 είναι οι εισπράκτορες, οι συνοδοί, οι διαχειριστές της κίνησης, οι σταθμάρχες κ.λπ. 

Το GDL, που εκπροσωπεί την πλειονότητα των μηχανοδηγών, θέλει να δελεάσει αυτόν τον αριθμό των 17000 εργαζομένων και να τους αποσπάσει από το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζόμενων στους σιδηρόδρομους, το EVG, το οποίο αντιστέκεται.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου