Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία ΠΑΣΚ- ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πειθαρχικά - υπεξαιρέσεις απο ιδιώτες (πωλήσεις εισιτηρίων)

Συνάδελφοι,

    Επιτέλους! Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι τι κλίμα στη χώρα άλλαξε. Τα πάντα λειτουργούν άψογα! Όλοι οι θεσμοί, όλοι οι κανόνες, όλοι οι νόμοι εφαρμόζονται δίκαια για όλους του πολίτες, ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική θέση τους. Αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε, ότι τίποτε απ' όλα αυτά δεν συμβαίνει, τότε καλωσορίσατε στον υπέροχο κόσμο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Στον κόσμο αυτό τα πάντα λειτουργούν όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη χώρα. Εδώ οι λέξεις αξιοκρατία, η διαφάνεια και η δικαιοσύνη αποκτούν νόημα. Οι νόμοι εφαρμόζονται χωρίς καμιά εξαίρεση. Η εργατική νομοθεσία βρίσκει την αποκορύφωσή της. Τα ωράρια και οι ημέρες εργασίες τηρούνται με σχολαστική ακρίβεια χωρίς καμιά παρέκκλιση. Διοικητικοί, μηχανοδηγοί και προσωπικό αμαξοστοιχιών εργάζονται σε ιδανικές συνθήκες. Σε συνθήκες που θα ζήλευαν οι εργαζόμενοι στην πιο προηγμένη χώρα της Ευρώπης.  Τα δρομολόγια εκτελούνται με ακρίβεια στους προκαθορισμένους χρόνους και οι επιβάτες καθημερινά στέλνουν ευχαριστήριες επιστολές στις εφημερίδες.
Το αστείο όμως με το γελοίο απέχουν πολύ. Όσο η κατάσταση που περιγράψαμε παραπάνω με την πραγματικότητα που βιώνουμε ως εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Της οποίας η εντολοδόχος Διοίκηση αποφάσισε πως θα πρέπει να εξοντώσει τους εργαζομένους με την ποινή της στέρησης του δικαιώματός τους να εξασφαλίζουν σε καθημερινή βάση την επιβίωση της οικογένειάς τους! Δεν πρόκειται για ποινή. Πρόκειται για μέρος του σχεδίου που σκοπό έχει να συκοφαντήσει αλλά και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ενόψει της επικείμενης πώλησης της εταιρείας σε ιδιώτες. Γιατί αν ήταν ποινή, θα ήταν ανάλογη του "αδικήματος" στο οποίο υπέπεσαν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, αυτό δηλαδή "της αμέλειας περί της εκτέλεσης του καθήκοντος η οποία δεν προκάλεσε ζημία στην εταιρεία".  Ήταν  μια τιμωρία για ολόκληρες οικογένειες που καλούνται να επιβιώσουν σε μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση χωρίς κανέναν άλλον πόρο.
    Ποια σκοπιμότητα κρύβουν οι ιθύνοντες της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβάλλοντας εξοντωτικές ποινές στους εργαζόμενους, κλείνοντας παράλληλα τ' αυτιά  και τα μάτια στους ιδιώτες αναδόχους σημείων πώλησης, οι οποίοι όχι μόνο καθυστερούν επιστροφές χρημάτων, αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπεξαίρεσαν χρήματα; Μήπως οι ποινές είναι άλλο ένα μέσο συκοφάντησης των εργαζομένων για να δικαιολογήσουν την αποτυχημένη επιλογή της πρακτόρευσης των σημείων πώλησης και να την επεκτείνουν στο Σταθμό Λαρίσης και στον έλεγχο των εισιτηρίων; Ποια είναι η αντίδραση της Διοίκησης στις καθυστερήσεις επιστροφών εισπράξεων εσόδων από τους πράκτορες; Τι γίνεται με τις υπεξαιρέσεις χρημάτων; Επίσημα, η απάντηση τους Διευθύνοντος Συμβούλου στην Ομοσπονδία, ήταν ότι σε περίοδο κρίσης δεν γίνεται να μην έχεις και απώλειες, από εκεί και πέρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη. Γιατί, λοιπόν, η Διοίκηση επιμένει στις πρακτορεύσεις ενώ αυτές προκαλούν ζημιές στην εταιρεία;
    Με τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι τασσόμαστε υπέρ της ατιμωρησίας των εργαζόμενων που υποπίπτουν σε πειθαρχικές παραβάσεις. Όλοι θα πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να τιμωρούνται. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό από τον τρόπο με τον οποίο η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα. 
    Αν δεν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο καλούμε τη Διοίκηση να το αποδείξει αναθεωρώντας τις εξοντωτικές ποινές που επέβαλλε. Αν δεν το κάνει θα επιβεβαιώσει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τις προθέσεις της. Κι εμείς θα είμαστε εκεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για να μας βρει  απέναντί της.    

ΠΑΣΚ- ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου