Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Επιστολή Γρηγόρη Αλεξανδρή , μηχανοδηγού ΜΑΙ

Εκφράζω την ανησυχία και συνάμα την απογοήτευση για τον κλάδο της έλξης και γενικότερα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Με τις συνθήκες που επικρατούν τελευταία,η κατάσταση στους μηχανοδηγούς όσον αφορά τον τρόπο εργασίας και την ασφάλεια κυκλοφορίας είναι τραγική.Και ο ποιο αδαής δεν πιστεύει πλέον, ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται λόγω ΤΑΙΠΕΔ.Είδαμε όλοι τι έγινε στον έλεγχο εισιτηρίων στον Σταθμό Λαρίσης.Έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά....
τα γραφεία είναι γεμάτα.
Στα δικά μας.Οι συνθήκες στον χώρο των μηχανοδηγών είναι πρωτόγονες και πρωτόγνωρες. Και 30 μέρες το μήνα και 24 ώρες το 24 ωρο να εργαζόμαστε,σε λίγο καιρό πάλι δεν θα φτάνουμε.Η Διοίκηση ποντάρει στην ανέχεια μας και στο τέλος εμείς αυτό που θα αποκομίσουμε θα είναι καρκίνος και εγκεφαλικά. Η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλο ποσοστό ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι.Ούτε Διοίκηση, ούτε Σωματείο.
Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας διότι η κατάσταση σε λίγο θα είναι μη αναστρέψιμη.Μην ξεχνάμε ότι η συντήρηση γραμμής και τροχαίου υλικού είναι ανύπαρκτη.Όλα είναι στον αυτόματο.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει οι Διοικούντες να βασίζονται στην υπερεργασία σε παραγωγικούς κλάδους (όπου οι ηλικίες των εργαζόμενων ξεπερνά στην πλειοψηφία τους τα 50 έτη) και να αδιαφορούν για τις προσλήψεις την ίδια ώρα που  νεότεροι σε ηλικία συνάδελφοι,απολαμβάνουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε άλλους κλάδους λόγω της θέσης τους.
Κύριοι (λίπος υπάρχει), απλά διαχειριστείτε  το σωστά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ένα πράγμα καταλάβετε, ότι θέλουμε κ δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο.
Όταν θα σταματήσουν οι μηχανοδηγοί να εργάζονται έτσι , θα μας πάρει όλους το ποτάμι(όχι ο Θεοδωράκης).
Αυτή είναι και  η αγωνία για το μέλι γενέσθαι του κάθε μηχανοδηγού,.

Με εκτίμηση 

Γρηγόρης Αλεξανδρής - μηχανοδηγός ΜΑΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου