Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Άνοιξε η γραμμή χτες; Τι συμβαίνει με τα βαγόνια του εξωτερικού;

Πραγματικά εντυπωσιακή είναι η εικόνα με τις εκτροχιασμένες μηχανές κ τα βαγόνια στον σταθμό της Οινόης .Αυτό που διαπιστώνει κάποιος είναι ότι ο εκτροχιασμός έχει γίνει στην ευθεία σχεδόν απέναντι απο το κτίριο του σταθμού, ενώ φαίνεται σαν
Να έχει ανοίξει η γραμμή ....
Στο σημείο υπάρχουν ξύλινοι στρωτήρες ενώ μιλώντας με συναδέλφους απο το τμήμα γραμμής μας είπαν οτι παλαιότερα υπήρχε συνεργείο που επιθεωρούσε κ επισκεύαζε τις ανωμαλίες κάθε 15 μέρες(στις γραμμές που γίνονται οι ελιγμοί) σε αυτό το τμήμα γραμμής.
Απο τα 4 άτομα που απάρτιζαν το συνεργείο , οι 2 μετατάχθηκαν , ο 1 εργάζεται πλέον σαν φύλακας διάβασης ενώ ο 4ος συνάδελφος μεταφέρθηκε στην Αθήνα , όπου με ολιγομελή ομάδα πρέπει να επιτηρεί το δίκτυο απο Πειραιά μέχρι Λιβαδειά!

Την ίδια ώρα μεγάλος προβληματισμός υπάρχει για τα βαγόνια του εξωτερικού που νοικιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα εμπορικά τρένα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το στέκι της έλξης υπάρχουν αναφορές για προβλήματα που αυτά παρουσιάζουν.
Θυμίζουμε οτι τα βαγόνια έχουν εμπλακεί σε 2 εκτροχιασμούς το τελευταίο διάστημα (Θριάσιο - Λιλαια) .
Και δεν ξεχνάμε οτι οι σοφοί είχαν κάνει λόγο για ανθρώπινο λάθος στο Θριάσιο ....
Τότε που διαπίστωσαν οτι υπαίτιος ήταν ο Μηχανοδηγός επειδή έκανε χρήση του μοτέρ απ στην πέδη και....έτσι εκτροχιάστηκε με ταχύτητα 14 χλμ το26ο βαγόνι!
Ο χρόνος τελικά δείχνει οτι ίσως άλλοινα ήταν οι λόγοι ....
Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να δουν το θέμα άμεσα κ οι αναφορές να μην ...χαθούν!

Τέλος για άλλη μια φορά καλούμε τους συναδέλφους μας Μηχανοδηγούς να έχουν τα ματιά τους 14 καθημερινά ,καθώς η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά , λόγω φυσικά της ασκούμενης πολιτικής , αυτής της δήθεν εξυγίανσης των σιδηροδρόμων.

Το Στέκι της Έλξης - το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου