Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Κανένα αίτημα των σιδηροδρομικών δεν περνά(μέχρι στιγμής) στο Νομοσχέδιο!

Όπως συζητήθηκε σήμερα στην συνεδρίαση της ΠΟΣ,μέχρι στιγμής κανένα απο τα αιτήματα των σιδηροδρομικών δεν έχει ληφθεί υπόψην στο υπο συζήτηση Νομοσχέδιο!Ούτε αυτό για τις μετατάξεις απο την Γενική Κυβέρνηση προς τις εταιρείες του ΟΣΕ, ούτε αυτό για την επιστροφή μεταταχθέντων, ούτε καν αυτό για την επίλυση του θέματος με τις υπερωρίες.

Φυσικά όλα αυτά (μαζί με την πρόβλεψη 
στον Κρατικό Προυπολογισμό ότι ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ θα ιδιωτικοποιηθούν) αποδεικνύουν ότι αυτό συμβαίνει γιατί προχωρά η πολιτική ιδιωτικοποίησης.

Και κάποια στιγμή η Ομοσπονδία θα πρέπει να τοποθετηθεί και επίσημα για τις πολιτικές εξελίξεις.

Όπως ειπώθηκε και σήμερα δεν μπορεί απο την μια το συνδικάτο των σιδηροδρομικών να επικαλείται την ανατροπή και τον εκτροχιασμό της σημερινής Κυβέρνησης και ασκούμενης πολιτικής, ΑΛΛΑ απο την άλλη να επικαλείται ότι ...οι πολιτικές εξελίξεις δεν το αφορούν.
Και εδώ στο στέκι της έλξης δεν μιλάμε για αλλαγή Κυβέρνησης, αλλά ΞΕΚΑΘΑΡΑ για αλλαγή πολιτικής.
Και κάποια στιγμή και η ΠΟΣ (η πλειοψηφία της τουλάχιστο) πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση της.
Γιατί είναι παράδοξο να στηρίζεις τα κόμματα της Συγκυβέρνησης και την επόμενη των εκλογών να καλείς τους σιδηροδρομικούς σε ....απεργίες για την ιδιωτικοποίηση!

Και ναι άποψη του blog μας είναι ότι η πλειοψηφία της ΠΟΣ στήριξε την Κυβερνητική Πολιτική στον σιδηρόδρομο.Και τελικά βρέθηκε στην σημερινή δεινή θέση , να μην περνάνε ούτε κάν τροπολογίες που ρύθμιζαν αυτονόητα θέματα για την λειτουργία του μέσου.
Αύριο συνεδριάζει το συμβούλιο Διοικήσεων και ελπίζουμε να απασχοληθεί με το πολύ σοβαρό θέμα της ιδιωτικοποίησης που είναι ΠΡΟ των ΠΥΛΩΝ και όχι με τις μικρότητες που είδαμε απο την ΠΟΣ τις τελευταίες μέρες.
Και καλό θα είναι να σκεφτούν και οι σιδηροδρομικοί 2 φορές τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ότι δηλαδή δεν δέχεται να περάσει το άρθρο για τις μετατάξεις ή να γίνουν προσλήψεις στον σιδηρόδρομο γιατί δεν έχει γίνει ακόμα αξιολόγηση (!!!) αφήνοντας ανοικτό το παράθυρο για πολύ άσχημες εξελίξεις αν δεν έχουμε πολιτικές ανακατατάξεις.

Και κλείνοντας τα ξαναγράφουμε γιατί πολλοί είναι αυτοί που  ασχολούνται μαζί μας το τελευταίο διάστημα.(όπως έγινε και σήμερα στο ΔΣ της ΠΟΣ)...
Το στέκι της έλξης και η διαχειριστική ομάδα εδώ και χρόνια αγωνίζεται για την ανάδειξη του ρόλου του σιδηροδρόμου του πλέον σύγχρονου, οικολογικού και οικονομικού μέσου που τόσο έχει αδικηθεί απο το εγχώριο πολιτικό σύστημα.Για τον σιδηρόδρομο που ο ρόλος του στην πραγματική οικονομία έχει επί δεκαετίες αγνοηθεί επιδεικτικά και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο απο το εγχώριο σύστημα για την επίτευξη σκανδαλωδών συμφωνιών |(έργα, εργολαβίες κτλπ)
Για την αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν χιλιάδες συναδέλφων μας με τον Νόμο 3891, για ένα σιδηρόδρομο Δημόσιο, ενιαίο , σύγχρονο στην υπηρεσία του πολίτη. Του εργαζόμενου, του άνεργου, του φοιτητή , της νεολαίας , του συνταξιούχου.Για την επιστροφή στον πραγματικό  συνδικαλισμό και στην συμμετοχή των εργαζόμενων στις αποφάσεις που τους αφορούν. 
Και φυσικά για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής που ξεπουλά μια χώρα, που διέλυσε το Εργατικό Δίκαιο, που απορύθμισε τις εργασιακές σχέσεις , που επέβαλε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ξεχαρβαλώνοντας το Σύνταγμα της χώρας και που τελικά οδήγησε στον εκφασισμό και στην συντηριτηκοποίηση μεγάλο μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας   διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Για την επιστροφή της αξιοπρέπειας στον κλάδο έλξης.
Για όλα  αυτά παλεύουμε μέσα απο ένα διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης αλλά  και με τις καθημερινές μας δράσεις στους χώρους εργασίας.



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου